Η Συρία θα μοιραστεί πληροφορίες που συγκεντρώνουν οι μυστικές υπηρεσίες της με την Γαλλία, αλλά μόνο αν το Παρίσι αλλάξει την πολιτική του στην περιοχή, δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξη του στο γαλλικό περιοδικό Valeurs Actuelles.

«Εάν η γαλλική κυβέρνηση δεν επιδείξει σοβαρότητα στην μάχη της ενάντια στην τρομοκρατία, δεν θα χάσουμε το χρόνο μας συνεργαζόμενοι με μια χώρα, μια κυβέρνηση ή έναν θεσμό που υποστηρίζει την τρομοκρατία», δήλωσε στη συνέντευξη, που παραχώρησε μία ημέρα μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι.

«Θα πρέπει πρώτα να αλλάξουν την πολιτική ώστε να βασίζεται σε ένα κριτήριο: να γίνουν μέρος μιας συμμαχίας χωρών η οποία μάχεται και μόνο ενάντια στην τρομοκρατία και όχι να υποστηρίζουν τρομοκράτες», σημείωσε.

Ο Άσαντ επανέλαβε πως είναι έτοιμος να λάβει μέρος σε μια διεθνή συμμαχία ενάντια στην τρομοκρατία, ενώ εξάλλου υπενθύμισε εναπόκειται στο συριακό λαό να αποφασίσει το μέλλον του στις κάλπες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.