Ένας καμικάζι ανατίναξε σήμερα τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στη διάρκεια της κηδείας ενός σιίτη μαχητή στη Βαγδάτη, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αξιωματούχων της ασφάλειας και της υγείας.

Αλλού στην ιρακινή πρωτεύουσα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη δύο βομβών που είχαν τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου στη Σαντρ Σίτι, μια συνοικία στην οποία κατοικούν κυρίως σιίτες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στη συνοικία Αλ-Άμελ, στη νότια Βαγδάτη, η επίθεση του καμικάζι πραγματοποιήθηκε σε ένα τζαμί και προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 32 ανθρώπων.

Σημειώθηκε στη διάρκεια της κηδείας ενός σιίτη μέλους των Χασντ αλ-Σαάμπι, των μονάδων των σιιτών μαχητών που πολεμούν στο πλευρό του ιρακινού στρατού εναντίον των τζιχαντιστών της σουνιτικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε θυμίζει αυτόν που χρησιμοποιούν οι σουνίτες εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους, που θεωρούν τους σιίτες αιρετικούς.