Έρευνα ξεκίνησε η γαλλική δικαιοσύνη για τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην έδρα της εταιρείας Air France, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού.

Από τη Χάβρη, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτες» τις βιαιότητες κατά των μελών της διεύθυνσης της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας, προειδοποιώντας ότι μπορεί να έχουν συνέπειες για την εικόνα της Γαλλίας, ιδιαίτερα δε ως επενδυτικού προορισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες εξαγριωμένοι εργαζόμενοι της Air France επιτέθηκαν στον επικεφαλής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού Xavier Broseta και το στέλεχος της εταιρείας Frederic Gagey, με αφορμή τις επερχόμενες απολύσεις και περικοπές.

Έξω από τα κεντρικά της εταιρείας, στο αεροδρόμιο Roissy, βόρεια του Παρισιού όπου έλαβε χώρα η συνεδρίαση, είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες εργαζόμενοι και ακτιβιστές. Σύμφωνα με το Associated Press, μερίδα του πλήθους επιτέθηκε με άγριες διαθέσεις στους δυο παραπάνω άντρες οι οποίοι έτρεξαν για να προστατευτούν πάνω στα κάγκελα. Πριν οι αστυνομικές δυνάμεις τους φυγαδέψουν, οι δυο άντρες γνώρισαν το μένος των διαδηλωτών οι οποίοι από την οργή τους έσκισαν τα ρούχα των δυο στελεχών, αφήνοντάς τους μόνο με τις γραβάτες τους.