Συμφωνία Τουρκίας-Ευρώπης για το μεταναστευτικό

Το σχέδιο προβλέπει κοινές περιπολίες τουρκικής και ελληνικής ακτοφυλακής στο ανατολικό Αιγαίο


ΚΟΣΜΟΣ
20:10
04/10/2015
Συμφωνία Τουρκίας-Ευρώπης για το μεταναστευτικό
2
loading

Γερμανία-Τύπος-πρόσφυγες-μετανάστες: Η ΕΕ και η Τουρκία κατέληξαν σε επί της αρχής συμφωνία για ένα σχέδιο δράσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία επί της αρχής για ένα σχέδιο δράσης που έχει σκοπό να ανακόψει το κύμα των μεταναστών που κατευθύνεται προς την Ευρώπη, γράφει γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εκπρόσωποι της τουρκικής κυβέρνησης κατέληξαν στη συμφωνία αυτή την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να εγκριθεί αύριο κατά τις συναντήσεις που θα έχει στις Βρυξέλλες ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Βάσει του σχεδίου αυτού, η Τουρκία θα πρέπει να δεχθεί να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να ασφαλίσει τα σύνορά της με την ΕΕ συμμετέχοντας σε κοινές περιπολίες με την ελληνική ακτοφυλακή στο ανατολικό τμήμα του Αιγαίου, οι οποίες θα συντονίζονται από την ευρωπαϊκή υπηρεσία εποπτείας των συνόρων Frontex, σύμφωνα πάντα με τη γερμανική εφημερίδα, το δημοσίευμα της οποίας επικαλείται το AFP.

Οι μετανάστες οι οποίοι θα συλλαμβάνονται θα οδηγούνται πίσω στην Τουρκία, όπου θα κατασκευαστούν και θα συγχρηματοδοτηθούν από την ΕΕ 6 νέοι καταυλισμοί που θα μπορούν να στεγάσουν έως και δύο εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Από την πλευρά τους, οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να δεχθούν να φιλοξενήσουν έως και 500.000 ανθρώπους ώστε να μπορέσουν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης με κάθε ασφάλεια, χωρίς να καταφεύγουν σε διακινητές, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και γερμανικές πηγές.

Αν η ΕΕ καταλήξει σε συμφωνία αύριο με την Τουρκία, το σχέδιο θα υποβληθεί προς έγκριση στους ευρωπαίους ηγέτες κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στα μέσα Οκτωβρίου, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Καβος Ντόκος

    Το άλλο με τον Τοτό συνοριοφύλακα; το ξέχασαν!
    Είναι πασίγνωστο ότι οι έξοδοι προώθησης φυγάδων είναι στημένες σε συνεργασία με πληρωμένους κρατικούς υπαλλήλους, ακόμη και από ύπουλη μεθόδευση τούρκικων κυβερνητικών κέντρων. Η προφανέστατη λύση είναι να τούς αναγκάσουν να μην οργανώνουν αυτές τις εξόδους προώθησης των θυμάτων τους από τον εμφύλιο που εν πολλοίς έχουν προκαλέσει στην Συρία αυτοί με τον Αγγλοαμερικανικό άξονα...

  2. avatar layp

    ΚΟΙΝΕΣ περιπολίες τουρκικής και ελληνικής ακτοφυλακής.

    Ο νοών...νοείτω...............

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει