Με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων προσπάθησε να διαλύσει η αστυνομία της Κένυας τις διαδηλώσεις εναντίον των υψηλών τιμών των τροφίμων και των καυσίμων και την έλλειψη ψωμιού, που έχει εξοργίσει πολλούς στην μεγαλύτερη οικονομία της ανατολικής Αφρικής.

Στη χθεσινή συγκέντρωση η οποία υστερούσε ποσοτικά, σε σύγκριση με παλαιότερες, συγκεντρώθηκαν περίπου 100 άνθρωποι οι οποίοι φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πλακάτ ενώ παράλληλα εξανάγκαζαν καταστήματα να κλείσουν.

Οι διαδηλωτές διαλύθηκαν πριν φθάσουν στο προεδρικό μέγαρο, όπου σχεδίαζαν να συγκεντρωθούν για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους.

Σχετικά ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της αστυνομίας Τσαρλς Οουίνο δήλωσε ότι οι διαδηλωτές διαλύθηκαν από την αστυνομία διότι δεν είχαν πάρει άδεια για την πορεία λέγοντας τα εξής: ««Ουδέποτε ενημέρωσαν την αστυνομία όπως προβλέπει ο νόμος, άρα η διαδήλωση ήταν παράνομη».

Ως απάντηση ένας από τους διοργανωτές, της σχετικά άγνωστης οργάνωσης «Επανάσταση του Ούνγκα» δήλωσε: ««Ακόμα ανασυντασσόμαστε διότι η αστυνομία διέλυσε και συνέλαβε κάποιους από τους συναδέλφους μας» και στη συνέχεια πρόσθεσε: ««Θέλουμε να μεταφέρουμε το αίτημά μας στον πρωθυπουργό σχετικά με τις υψηλές τιμές προϊόντων όπως το καλαμποκάλευρο, η ζάχαρη, το ρύζι και τα καύσιμα. Θέλουμε να μειώσουν τις τιμές».