Ανατριχίλα προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για τη δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως αποκάλυψε ο Αμπό Αμντουλάχ Ρίντα, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει από τους άντρες του Ισλαμικού Κράτους, ορισμένοι κρατούμενοι μένουν αβοήθητοι και βασανίζονται καθημερινά, την ώρα που άλλοι τρώνε καλά, γυμνάζονται και γενικά δέχονται τη φροντίδα των τζιχαντιστών προκειμένου να είναι δυνατοί και υγιής.

Ωστόσο, τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους δεν παρέχουν τη φροντίδα αυτή από κάποιο ευγενές κίνητρο. Αντίθετα, ο λόγος είναι ότι το αίμα και τα όργανά τους χρησιμοποιούνται για να κρατήσουν στη ζωή τραυματισμένους μαχητές!

Σύμφωνα με τον πρώην κρατούμενο Αμντουλάχ Ρίντα, κάποιοι κρατούμενοι υποβάλλονταν σε επεμβάσεις αφαίρεσης νεφρών και κερατοειδούς ώστε να μεταμοσχευτούν σε τραυματίες!

Αν και  κάποια από τα θύματα κινδύνευαν να χάσουν τη ζωή τους στο χειρουργείο, οι τζιχαντιστές δεν έδειχναν να ανησυχούν, καθώς όπως τόνιζαν «η ζωή των μαχητών του ΙΚ ήταν πιο σημαντική από εκείνη των κρατουμένων». «Όταν ακούγαμε εκρήξεις, ήμασταν σίγουροι ότι θα έρχονταν να πάρουν αίμα και να το μεταγγίσουν στους τραυματίες», εξήγησε ο Ρίντα.