«Αστακός» θα είναι αύριο το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ ενόψει της άφιξης ξένων ακτιβιστών, οι οποίοι θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστίνιους.

Οργανώσεις υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους κάλεσαν μέσω του internet σε συγκέντρωση στο αεροδρόμιο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και στη συνέχεια να μεταβούν στα Παλαιστινιακά Εδάφη. Το Ισραήλ ελέγχει όλες τις προσβάσεις σε αυτά, εκτός από τα σύνορα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου.

Εκατοντάδες ακτιβιστές από τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ιταλία αναμένεται να μετάσχουν στην επιχείρηση «Καλωσόρισμα στην Παλαιστίνη» ύστερα από την πρόσκληση 15 παλαιστινιακών οργανώσεων.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει εντολές να συλλαμβάνουν οποιονδήποτε ταραξία. «Το αεροδρόμιο δεν είναι ένα πεδίο μάχης και κατά συνέπεια οι αστυνομικοί δεν είναι εφοδιασμένοι με ρόπαλα, δακρυγόνα ή άλλο εξοπλισμό για την καταστολή διαδηλώσεων» λέει ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Αν και τα ισραηλινά μέσα επικρίνουν τα υπερβολικά μέτρα που έχουν λάβει οι αρχές, ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Γιτζχάκ Αχαρόνοβιτς, αποκάλεσε «χούλιγκανς» τους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές και προειδοποίησε ότι θα απελαθούν σε περίπτωση που πραγματοποιήσουν διαδήλωση.