Ένας άνδρας που είχε κλειστεί για σχεδόν δύο ώρες στις τουαλέτες ενός τρένου Thalys στο Ρότερνταμ συνελήφθη σήμερα, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, που είχε εκκενώσει το τρένο και ένα μεγάλο μέρος του σταθμού.

«Χάρη στην ομάδα σύλληψης και στον σκύλο, ο άνδρας είναι έξω από τις τουαλέτες και συνελήφθη πάνω στο Thalys», ανέφερε η ολλανδική αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter: «Η σύλληψη έγινε χωρίς προβλήματα».

Αφού δόθηκε ο συναγερμός, το τρένο, οι μισές αποβάθρες και ένα μεγάλο τμήμα της αίθουσας του σταθμού εκκενώθηκαν ενώ ένα μέρος της κυκλοφορίας μέσα στον σιδηροδρομικό σταθμό και περιμετρικά αυτού αναστάλθηκε.

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε τίποτε για τις προθέσεις του υπόπτου.

Ελικόπτερο της αστυνομίας και οι υπηρεσίες διάσωσης είχαν σταλεί επί τόπου «για προληπτικούς λόγους».

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν ο άνδρας ήταν ένοπλος. Λίγο προτού συλληφθεί, όμως, η αστυνομία είχε αναφέρει στο Twitter ότι «μέχρι τώρα δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ο άνδρας είναι ένοπλος».

Από την πλευρά του το Thalys ανέφερε στο Twitter πως «η κατάσταση είναι υπό τον έλεγχο των υπηρεσιών ασφαλείας» και πως «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους επιβάτες».

Στις 21 Αυγούστου ένας ένοπλος είχε τραυματίσει δύο ανθρώπους προτού εξουδετερωθεί από επιβάτες σε ένα Thalys που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Παρίσι. Είχε βγει από τις τουαλέτες οπλισμένος με ένα Καλάσνικοφ και εννέα γεμιστήρες, ένα αυτόματα πιστόλι Λούγκερ και ένα κοπίδι.