Ο εκτελεστής δύο συναδέλφων του δημοσιογράφων στη Βιρτζίνια είχε μηνύσει έναν τηλεοπτικό σταθμό στη Φλόριντα, όπου εργαζόταν στο παρελθόν, ισχυριζόμενος ότι γίνονταν διακρίσεις σε βάρος του επειδή είναι μαύρος.

Ένας παραγωγός είχε αποκαλέσει «πίθηκο» τον Βέστερ Φλάναγκαν, 41 ετών, όπως υποστήριζε ο ίδιος στη μήνυση που κατέθεσε το 2000 σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού WTWC του Ταλαχασί. Ισχυριζόταν εξάλλου ότι ένα διευθυντικό στέλεχος χαρακτήριζε «τεμπέληδες» τους Αφροαμερικανούς.

Αργότερα ο Φλάναγκαν εργάστηκε για τον σταθμό WDBJ7 στη Βιρτζίνια, όπου χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Μπράις Γουίλιαμς. Οι παρουσιαστές του καναλιού είπαν ότι αποχώρησε πριν από δύο χρόνια, όχι με καλό τρόπο.

Η διαφορά του με τον τηλεοπτικό σταθμό στη Φλόριντα λύθηκε εξωδικαστικά και τον επόμενο χρόνο η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Στον σταθμό αυτό εργαζόταν τα Σαββατοκύριακα ως παρουσιαστής και νυχτερινός ρεπόρτερ. Οι υπεύθυνοι του WTWC υποστήριξαν την εποχή εκείνη ότι η σύμβασή του δεν ανανεώθηκε λόγω περικοπών, σύμφωνα με ένα άρθρο της τοπικής εφημερίδας Tallahassee Democrat.

Ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έγραψαν ότι ο Φλάναγκαν είχε φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο και ένας εκπρόσωπος του ιδρύματος αυτού είπε ότι αποφοίτησε το 1995 με πτυχίο στα μέσα ενημέρωσης.