Τόνοι κυανιούχου άλατος αποθηκευμένοι στη βιομηχανική ζώνη της Τιανζίν

Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη επικίνδυνων χημικών στο σημείο των εκρήξεων


ΚΟΣΜΟΣ
13:33
16/08/2015
Τόνοι κυανιούχου άλατος αποθηκευμένοι στη βιομηχανική ζώνη της Τιανζίν
loading

Εκατοντάδες τόνοι εξαιρετικά τοξικού κυανιούχου άλατος είχαν αποθηκευτεί στον χώρο στον οποίο σημειώθηκαν την Τετάρτη οι δύο τεράστιες εκρήξεις, στο λιμάνι της Τιαντζίν, στην ανατολική Κίνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κινεζικός στρατός.

Ο στρατηγός Σι Λούζε, επικεφαλής του γενικού επιτελείου της στρατιωτικής περιοχής του Πεκίνου, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι κυανιούχο άλας εντοπίστηκε σε δύο σημεία των εγκαταστάσεων στις οποίες σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

«Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο όγκος ανερχόταν σε αρκετές εκατοντάδες τόνους», σημείωσε.

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της παρουσίας της άκρως επικίνδυνης αυτής χημικής ουσίας στην αποθήκη στην οποία σημειώθηκαν την Τετάρτη δύο τεράστιες εκρήξεις, λόγω της οποίας εκφράστηκαν φόβοι για την πρόκληση μόλυνσης.

Ο στρατηγός Σι δεν διευκρίνισε το είδος του κυανιούχου άλατος που είχε αποθηκευτεί εκεί. Ωστόσο τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν νωρίτερα πληροφορίες για την παρουσία 700 τόνων κυανιούχου νατρίου, που είναι μια πολύ επικίνδυνη χημική ουσία στην περίπτωση εισπνοής, κατάποσης ή επαφής της με το δέρμα.

Σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα οι κινεζικές αρχές, ο αριθμός των νεκρών από τις δύο τεράστιες εκρήξεις που συγκλόνισαν την Τετάρτη μια βιομηχανική ζώνη στο λιμάνι της Τιαντζίν ανέρχεται τώρα σε 112, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 95 ανθρώπων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει