Ένας καμικάζι που οδηγούσε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά το έριξε σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, όπου συχνάζουν κυβερνητικά στελέχη, και αμέσως μετά ένοπλοι μπήκαν στο κτίριο και άρχισαν να πυροβολούν πριν από λίγο, ανακοίνωσε η αστυνομία στο Μογκαντίσου.

“Πιστεύουμε ότι είναι μαχητές της (τζιχαντιστικής οργάνωσης) αλ Σεμπάμπ. Μέχρι στιγμής πληροφορούμαστε ότι σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους μέσα στο ξενοδοχείο”, δήλωσε ο Νουρ Αλί, ένας αστυνομικός στην σομαλική πρωτεύουσα, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι μάχες συνεχίζονται ακόμη στο κτίριο.

Ένας ακόμη αστυνομικός, ο Όμαρ Αλί, δήλωσε ότι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας έφθασαν στο ξενοδοχείο Ουελίγια και ενεπλάκησαν σε μάχη με τους επιτιθέμενους γύρω από το κτίριο.

Η Σεμπάμπ από τη δική της πλευρά επιβεβαίωσε ότι επιτέθηκε στο ξενοδοχείο αυτό και ανέφερε ότι πολιορκεί ένα ακόμη.

“Αυτοκίνητα-βόμβες έπεσαν στα ξενοδοχεία Ουελίγια και Σιγιάντ. Κατόπιν οι μαχητές μας έκαναν έφοδο σε αυτά. Οι μάχες συνεχίζονται μέσα και στα δύο ξενοδοχεία”, δήλωσε ο Σέιχ Αμπντιάσις Αμπού Μούσαμπ, ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.