Ο πρόεδρος της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, τραυματίστηκε πολύ πιο σοβαρά από όσο έχει γίνει γνωστό κατά την επίθεση που σημειώθηκε στο προεδρικό μέγαρο την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ένας αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αντιπρόεδρος της Υεμένης ανέφερε ότι ο Σάλεχ, ο οποίος νοσηλεύεται στην Σαουδική Αραβία, θα επιστρέψει στην χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, ο αμερικανός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Σάλεχ βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και έχει υποστεί εγκαύματα σε περισσότερο από το 40% του σώματός του, δημιουργώντας νέα ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της Υεμένης.

Στο μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν σήμερα στην Σαναά κατά της επιστροφής του προέδρου Σάλεχ, ενώ αντικαθεστωτικοί πήραν τον έλεγχο ενός μεγάλου μέρους της πόλης Τάιζ μετά από μάχες με τις δυνάμεις του προέδρου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την κατοικία του αντιπροέδρου και φώναζαν συνθήματα όπως«όχι στην επιστροφή του Σάλεχ».

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Υεμένης στην UNICEF προειδοποίησε ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ανθρωπιστική καταστροφή, μετά και από τις βιαιότητες που έχουν ξεσπάσει. Οι άνθρωποι στην Σαναά είναι πολύ φοβισμένοι και η χώρα χρειάζεται απεγνωσμένα νερό και καύσιμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Χέερτ Καπελέρε.