Σε συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό δίκτυο BBC, λίγο μετά την άφιξή της στο Ισλαμαμπάντ, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, ζήτησε οι Πακιστανοί να λάβουν πρόσθετα μέτρα.
Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε ότι η Ουάσινγκτον και το Ισλαμαμπάντ έχουν «ενισχύσει τη συνεργασία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Ωστόσο δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, στο μυαλό κανενός, ότι αν (τα ίχνη) όσον αφορά την προέλευση μιας επίθεσης κατά των ΗΠΑ βρίσκονται στο Πακιστάν, αυτό θα έχει μια καταστροφική συνέπεια στη σχέση μας».

Σημειώνεται ότι για την αποτυχημένη επιχείρηση ανατίναξης παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης το Μάιο, για την οποία κατηγορήθηκε ο πακιστανικής καταγωγής Φαϊζάλ Σαχζάντ, την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση των Πακιστανών Ταλιμπάν Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν (ΤΤΡ/ Κίνημα των Ταλιμπάν στο Πακιστάν). Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνημα που επιχειρεί από τα εδάφη των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, περιοχές που η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι είναι το αρχηγείο των οργανώσεων Πακιστανών Ταλιμπάν και των συμμάχων τους της Αλ Κάιντα και βάση των Αφγανών Ταλιμπάν.
Η Κλίντον υπογράμμισε ότι υπάρχει μια σχέση μεταξύ των οργανώσεων αυτών και κάλεσε το Πακιστάν να μην κάνει διακρίσεις ανάμεσά τους.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον σκοπεύει να εντάξει στη λίστα των τρομοκρατών, τους αρχηγούς του δικτύου των ανταρτών Χακάνι, εκ των ηγετών των Αφγανών Ταλιμπάν, που πραγματοποιούν πολλές επιθέσεις εναντίον του διεθνούς συνασπισμού στο Αφγανιστάν αλλά θεωρούνται συνεργάτες των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Θυμίζουμε ότι η Κλίντον είχε προκαλέσει αίσθηση κατά την προηγούμενη επίσκεψή της στη χώρα τον περασμένο Οκτώβριο, υποδηλώνοντας δημόσια ότι Πακιστανοί αξιωματούχοι ξέρουν ή κρύβουν τους υπεύθυνους της Αλ Κάιντα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.