Σε όλους τους τόνους γράφει σήμερα ο γαλλικός Τύπος για την υπόθεση σύλληψης του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική επίθεση. «Ιδανικό σενάριο σαπουνόπερας» περιγράφει η Nouvelle Republique du Centre Ouest ενώ η Maine Libre αναρωτιέται εάν ο Στρος Καν «έπεσε σε παγίδα, άξια ενός απίθανου χολιγουντιανού θρίλερ».

«Γνώριζε ότι ο εαυτός του ήταν ο πιο επικίνδυνος εχθρός του. Στρος Καν out, μένει ένας σωρός ερειπίων και οι περισσότερο από ποτέ αναγκαίες εσωκομματικές εκλογές», γράφει η Liberation.

«Είναι προφανές ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν δεν θα έιναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας», γράφει η Le Figaro, «Η αριστερά αντιμετωπίζει την εξαφάνιση ενός σεναρίου που είχε προαναγγελθεί από τα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων, που προέβλεπαν μία θριαμβευτική νίκη την άνοιξη του 2012».

«Ποιος επωφελείται από το σκάνδαλο;» Το ερώτημα θέτει η Presse Ocean και γράφει «Ο κύριος ευνοημένος από την πιθανή εξουδετέρωση του Στρος Καν ονομάζεται Νικολά Σαρκοζί. Ο πρόεδρος βλέπει τον κύριο αντίπαλό του βουτηγμένο μέχρι το λαιμό, το Σοσιαλιστικό Κόμμα σε δύσκολη θέση και μία κοινή γνώμη που καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε έναν υποψήφιο της αριστεράς που θεωρείται ύποπτος για σεξουαλική επίθεση και… έναν υποψήφιο της δεξιάς, πιθανό μέλλοντα οικογενειάρχη στο πλαίσιο των ιερών δεσμών του γάμου».

Δεν βλέπει ούτε θετικές ούτε αρνητικές συνέπειες η Les Dernieres Nouvelles d’ Alsace: «Αναμφίβολα δεν είναι αρνητική εξέλιξη η εξάλειψη του Στρος Καν από ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο πολιτικό τοπίο. Αυτός ο λαμπρός άνθρωπος ήταν σίγουρα επικίνδυνος για τον στρατόπεδό του».

Η καθολική La Croix, όπως και άλλες εφημερίδες, αναφέρονται στην «ταπείνωση». «Μία ταπείνωση για τον Στρος Καν και για τους δικούς του, εάν είναι αθώος. Μία ταπείνωση για τη Γαλλία, σε κάθε περίπτωση και πέραν των πολιτικών διαστάσεων, διότι η εικόνα της χώρας μας έχει πλέον αλλοιωθεί», γράφει.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για τον Ντομινίκ Στρος Καν εδώ