Για πάντα στη φυλακή

Ισόβια δεσμά για τον 83χρονο στρατηγό Ρεϊνάλδο Μπινιόνε


ΚΟΣΜΟΣ
3:59
16/04/2011
Για πάντα στη φυλακή
loading

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε ο τελευταίος δικτάτορας της Αργεντινής, πρώην στρατηγός Ρεϊνάλδο Μπινιόνε, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη διάρκεια της αιματηρής διακυβέρνησής του (1976-83).

Δικαστήριο στη συνοικία Σαν Μαρτίν του Μπουένος Άιρες καταδίκασε τον Μπινιόνε και άλλους πρώην αξιωματικούς του στρατού και της αστυνομίας για σωρεία εγκλημάτων -- παράνομες συλλήψεις, παράνομες έρευνες, βασανισμούς, εξαφανίσεις και ειδεχθείς δολοφονίες.

Ο 83χρονος Μπινιόνε εκτίει ήδη ποινή 25 ετών κάθειρξης από το 2010 για εγκλήματα που διέπραξε στην διάρκεια της χούντας. Δικάζεται επίσης για τις συστηματικές απαγωγές βρεφών που γεννούσαν πολιτικές κρατούμενες.

Τουλάχιστον 500 βρέφη και νήπια είχαν απαχθεί από τις οικογένειές τους και σε πολλές περιπτώσεις είχαν δοθεί για υιοθεσία, με πλαστά στοιχεία, σε οικογένειες που ήταν φίλα προσκείμενες στο καθεστώς. Οι βιολογικές μητέρες και συχνά και οι πατέρες τους βασανίζονταν και δολοφονούνταν.

«Αυτή η δίκη αποτελεί ένδειξη νέας προόδου στον δρόμο για την αλήθεια, την μνήμη και την δικαιοσύνη», δήλωσε ο γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Εδουάρδο Λουίς Δουάλδε.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτιμούν πως τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας και παρακρατικά τάγματα θανάτου στην διάρκεια της δικτατορίας στην Αργεντινή, αν και οι σοροί των περισσότερων θυμάτων δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει