Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και τριάντα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας χθες το βράδυ στην Ταέζ, νότια της πρωτεύουσα της Υεμένης, όπου καθημερινά διαδηλώνουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατά του προέδρου της χώρας Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Η Διεθνής Αμνηστία προειδοποίησε σήμερα κατά οποιασδήποτε συμφωνίας που θα εγγυάται την ατιμωρησία όσων ευθύνονται για τις βιαιότητες που προκάλεσαν το θάνατο δεκάδων ανθρώπων στην Υεμένη.

«Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να παίξει έναν δυναμικότερο ρόλο αν οι Υεμενίτες θέλουν να αντιμετωπίσουν τις δολοφονίες των τελευταίων εβδομάδων», υπογραμμίζει η οργάνωση.

«Οι ισχυροί άντρες της χώρας δεν είναι δυνατόν να γλυτώσουν από την δικαιοσύνη, όταν ο λαός της Υεμένης τούς καλεί να απολογηθούν», τονίζει ο Φίλιπ Λάδερ, αναπληρωτής διευθυντής της οργάνωσης για τη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.

Η Αμνηστία καλεί την Σαναά να παραδεχτεί ότι χρειάζεται διεθνή βοήθεια για να διεξαγάγει τις έρευνες που θα οδηγήσουν στην αλήθεια για τον θάνατο περισσότερων από 100 διαδηλωτών από τα τέλη Ιανουαρίου, όταν άρχισαν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος Σάλεχ.