Οι Μουτζαχεντίν του Λαού, σημαντικότερη δύναμη της εξόριστης ιρανικής αντιπολίτευσης, διέψευσαν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ευθύνονται για τα πυρά που σκότωσαν έναν άνθρωπο και τραυμάτισαν εννέα αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Τεχεράνη.

«Οι ψευδείς ισχυρισμοί  που δεν εξαπατούν κανέναν είναι κατασκευασμένοι από το καθεστώς τη στιγμή που όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η εξουσία και τα όργανά της κατέστειλαν τις διαδηλώσεις πυροβολώντας εναντίον των διαδηλωτών με πραγματικά πυρά και με δακρυγόνα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Συμβούλιο της Ιρανικής Αντίστασης, κύρια συνιστώσα του οποίου είναι οι Μουτζαχεντίν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου της Ιρανικής Αντίστασης, πρόκειται για ένα σενάριο που επιδιώκει να νομιμοποιήσει και άλλες εκτελέσεις προσκείμενων στους Μουτζαχεντίν.

Χιλιάδες άνθρωποι προσπάθησαν να διαδηλώσουν χθες το απόγευμα στο κέντρο της Τεχεράνης έπειτα από πρόσκληση των ηγετών της αντιπολίτευσης, του πρώην πρωθυπουργού Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί και του πρώην προέδρου του κοινοβουλίου Μαχντί Καρουμπί.

Τη στιγμή που οι αρχές έχουν απαγορεύσει κάθε συγκέντρωση, επεισόδια ξέσπασαν σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας ανάμεσα σε χιλιάδες διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας.