Ένα συγκλονιστικό βίντεο κατέγραψε κάμερα ασφαλείας: δείχνει την τρομακτική στιγμή που ένας μεθυσμένος οδηγός μπήκε με το αυτοκίνητο μέσα σε ένα κατάστημα περιποίησης νυχιών στο Long Island, σκοτώνοντας μια εκτός υπηρεσίας αστυνομικό της Νέας Υόρκης και τρία ακόμα άτομα, ενώ τραυμάτισε άλλους εννέα.

Το μίνι βαν που οδηγούσε ο μεθυσμένος οδηγός, Στίβεν Σγουάλι, φαίνεται να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και, αφού περνάει από ένα κράσπεδο, βρίσκεται για λίγο στον αέρα και πέφτει με δύναμη μέσα στο κατάστημα Hawaii Nail & Spa στο Deer Park στις 28 Ιουνίου.

Ένας άγνωστος άνδρας φαίνεται να βγαίνει από μια επιχείρηση λίγες στιγμές πριν το μίνι βαν περάσει δίπλα του με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Άνθρωποι από άλλο κατάστημα βγαίνουν έξω για να δουν τι έχει συμβεί, αφού άκουσαν τον δυνατό κρότο που ακολουθείται από κραυγές ανθρώπων, που ακούγονται στο βίντεο.

Όπως αναφέρει η nypost, από το περιστατικό έχασε τη ζωή της η εκτός υπηρεσίας αστυνομικός της NYPD, Emilia Rennhack, 31 ετών, η οποία έφτιαχνε τα νύχια της για έναν γάμο που θα πήγαινε αργότερα μέσα στη μέρα, και τρεις ακόμα γυναίκες 37, 40 και 41 ετών.

Ένα 12χρονο κορίτσι ήταν μεταξύ των τραυματιών του ατυχήματος, για το οποίο ευθύνεται ο οδηγός που βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Ο Σγουάλι κατηγορήθηκε για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης την 1η Ιουλίου στο δικαστήριο της κομητείας Suffolk, με αντίδικο τον νιόπαντρο σύζυγο της νεαρής αστυνομικού.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Σγουάλι παραδέχθηκε στην Αστυνομία ότι είχε πιει 18 μπίρες λίγες ώρες πριν από το μοιραίο δυστύχημα.

Προηγούμενα αρχεία δείχνουν ότι ο Σγουάλι είχε εμπλακεί και σε άλλο περιστατικό στις 25 Μαρτίου του 2013.

«Ο κατηγορούμενος είχε χτυπήσει ένα γραμματοκιβώτιο μπροστά από το 19 Weathervane Way και τράπηκε σε φυγή από το σημείο», αναφέρει μια έκθεση της Αστυνομίας από το ατύχημα του 2013.

«Ο κατηγορούμενος καθόταν ακόμη στη θέση του οδηγού», ανέφερε η έκθεση. «Τα κλειδιά του οχήματος ήταν ακόμη στη μίζα, ο κινητήρας του οχήματος ήταν αναμμένος και ο κατηγορούμενος κοιμόταν».

Ο Σγουάλι είχε ομολογήσει την ενοχή του στην υπόθεση και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλακή με αναστολή, σύμφωνα με τα αστυνομικά αρχεία.