Ο εκπρόσωπος της Χαμάς ανακοίνωσε πως κανείς «δεν έχει ιδέα» για το πόσοι είναι ζωντανοί από τους 120 ομήρους του Ισραήλ, που κρατάει η παλαιστινιακή οργάνωση.

Ο Οσάμα Χαμντάν είπε στο CNN: «Δεν έχω ιδέα γι’ αυτό. Κανείς δεν έχει ιδέα γι’ αυτό». Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός από τις ισραηλινές δυνάμεις, ώστε η Χαμάς να ελέγξει την κατάσταση των ομήρων.

Σημειώνεται ότι στο Ισραήλ υπάρχουν έντονες αντιδράσεις προς την κυβέρνηση για το ζήτημα των ομήρων. Πολλοί Ισραηλινοί κατηγόρησαν τον Νετανιάχου ότι εργαλειοποιεί τον πόνο τους, ώστε να διεξάγει πόλεμο στη Γάζα για δικά του συμφέροντα.

Ο ίδιος προσπάθησε να κατευνάσει αυτές τις αντιδράσεις, αλλά μέλη της κυβέρνησής του «έριξαν λάδι στη φωτιά», μιλώντας δημόσια στη σχετική επιτροπή που συστάθηκε για το ζήτημα των ομήρων.

«Πώς κάνετε έτσι; Δεν έχετε άλλα παιδιά;» και «Κάθε μέρα σκοτώνεται κόσμος, δεν έγινε και κάτι», ήταν μερικές χαρακτηριστικές απαντήσεις ισραηλινών βουλευτών, που προβλήθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση της χώρας και ξεσήκωσαν σοβαρές αντιδράσεις.