Μια κοπέλα 23 ετών διαγνώστηκε με σπάνιο κακοήθη καρκίνο στον ώμο και έκτοτε δίνει μάχη να νικήσει την επάρατη νόσο, ενώ αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργείο, για να τοποθετήσει μέταλλο.

Η Βρετανίδα Cat Holden, που εργάζεται ως βοηθός ασφαλιστή στο Essex, παρατήρησε ενοχλήσεις στον αριστερό της ώμο κατά τη διάρκεια αναρρίχησης τον Μάρτιο του 2023, όμως θεώρησε πως τραυματίστηκε.

Τα συμπτώματα υποχώρησαν, αλλά επανήλθαν χειρότερα τον Αύγουστο και συγκεκριμένα τη στιγμή που κολυμπούσε, σε βαθμό που μετά βίας μπορούσε να κρατήσει το κεφάλι έξω από το νερό. Έτσι, επισκέφθηκε γιατρό και ο ειδικός διέγνωσε τενοντίτιδα. «Είπε ότι χρειαζόμουν ξεκούραση και ιβουπροφαίνη. Πίστευε πως με τη φυσιοθεραπεία θα περνούσε», ανέφερε η κοπέλα με βάση δημοσίευμα της New York Post.

Πράγματι, ο πόνος υποχώρησε, αλλά μια μέρα στα μέσα Νοεμβρίου η Cat δεν μπορούσε να σηκώσει το χέρι της και πονούσε τόσο που δεν μπορούσε να κοιμηθεί, οπότε πήγε πάλι για εξετάσεις.

Στις 5 Ιανουαρίου 2024 η 23χρονη υποβλήθηκε σε μαγνητική και στις 8 Μαρτίου διαγνώστηκε με έναν μεγάλο, κακοήθη, γιγαντοκυτταρικό όγκο, μια σπάνια μορφή καρκίνου. Έκτοτε, ξεκίνησε χημειοθεραπείες και βρίσκεται στον πέμπτο από τους συνολικά έξι κύκλους, ενώ προγραμματίζει χειρουργείο, για να βάλει μέταλλο στον ώμο της.

Ωστόσο, δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο, ενώ έχει χάσει τα μαλλιά και τα φρύδια της και έχει αδυνατίσει πάρα πολύ. «Κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και δεν με αναγνωρίζω», είπε η κοπέλα.

Πάρα ταύτα, συνεχίζει να παλεύει και να κάνει όνειρα για το μέλλον, ενώ κατέψυξε τα ωάρια της, ώστε να μπορέσει να γίνει μητέρα, όταν ξεπεράσει τον καρκίνο. «Μερικές μέρες μοιάζω με καλικάντζαρο… Δεν μπορώ να πιστέψω ότι βιώνω τέτοια τραύματα και σωματικά και ψυχικά, όμως συνεχίζω να ζω και αυτό είναι το πιο σημαντικό», είπε για τη μάχη που δίνει.