Μια γυναίκα κατάφερε να μετακομίσει σε ένα φθηνότερο και καλύτερο διαμέρισμα σε μία από τις πιο ακριβές γειτονιές του πλανήτη, αφού κέρδισε το σπίτι σε λαχειοφόρο αγορά μετά από 130 αιτήσεις που υπέβαλε για δύο συνεχόμενα έτη.

Η 30χρονη Nkenge Brown μένει μαζί με τη μητέρα της στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, σε ένα σπίτι που πληρώνει αρκετά μικρό ενοίκιο, αφού η περιοχή είναι η δεύτερη πιο ακριβή στον κόσμο.

Μιλώντας στο Business Insider είπε πως πριν μετακομίσει στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, πλήρωνε ενοίκιο 1.900 δολαρίων και μετά θα έπρεπε να δώσει περισσότερα από 2.000 δολάρια, ώστε να κρατήσει το διαμέρισμα. Τότε, έμαθε για το πρόγραμμα Housing Development Corporation, όπου κληρώνονται διαμερίσματα, τα οποία ο ιδιοκτήτης πληρώνει μικρό ενοίκιο.

Μετά από δύο χρόνια και σχεδόν 130 αιτήσεις, κατάφερε να κερδίσει ένα κανονικό σπίτι, με μπάνιο, κουζίνα, υπνοδωμάτια και χολ, σε μια περιοχή που ο μέσος όρος των διαμερισμάτων οριακά χωράει ένα κρεβάτι και ζήτημα να έχει παράθυρο.

«Αισθάνομαι ευτυχισμένη, δεν μπορώ να το πιστέψω πόσο τυχερή στάθηκα», είπε χαρακτηριστικά.

Πλέον, δίνει 1.000 δολάρια ενοίκιο για το σπίτι που θα έπρεπε να πληρώνει τουλάχιστον 5.500 τον μήνα υπό άλλες προϋποθέσεις, ενώ φροντίζει να αποκτήσει μεγαλύτερο εισόδημα, ώστε να διατηρήσει το διαμέρισμα.