Τα σενάρια που κυκλοφορούν για τη σχέση του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον δεν είναι λίγα, με στενούς φίλους τους να δηλώνουν ότι το ζευγάρι είναι «συγκλονισμένο» με όσα ακούγονται.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Daily Mail, σκέφτονται να αναφερθούν δημοσίως στην κατάσταση της υγείας της Πριγκίπισσας της Ουαλίας με κοινό μήνυμά τους τον επόμενο μήνα, με αφορμή τα γενέθλια του μικρού Πρίγκιπα Λούις.

Η Κέιτ δεν έχει πραγματοποιήσει επίσημη δημόσια εμφάνιση από τότε που υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα στις 16 Ιανουαρίου, προκαλώντας ένα τσουνάμι εικασιών σχετικά με την κατάσταση της υγείας της.

Αυτές οι εικασίες εντάθηκαν όταν η ίδια ανέλαβε δημοσίως την ευθύνη για την οικογενειακή φωτογραφία που κυκλοφόρησε από το Παλάτι του Κένσινγκτον την Ημέρα της Μητέρας, η οποία αποσύρθηκε από έξι κορυφαία πρακτορεία φωτογραφιών στον κόσμο λόγω ανησυχιών για την αυθεντικότητά της.

Παρά το γεγονός πως η βασιλική οικογένεια βιώνει μία ταραχώδη περίοδο, αναμένεται να διατηρηθεί η παράδοση να δημοσιεύουν μια νέα φωτογραφία για τα γενέθλια των παιδιών τους. Στις 23 Απριλίου είναι τα γενέθλια του μικρότερου παιδιού της Κέιτ και του Ουίλιαμ, του Λούις, και ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί ως ευκαιρία για να δοθούν απαντήσεις σχετικά με την υγεία της Κέιτ Μίντλετον.

«Είναι πιο ανοιχτοί όταν βγαίνουν και αλληλεπιδρούν με το κοινό και μπορώ να φανταστώ έναν κόσμο στον οποίο η πριγκίπισσα θα μπορούσε να συζητήσει την ανάρρωσή της μακριά από τις υποχρεώσεις της», δήλωσε πηγή προσκείμενη στο Παλάτι στους Sunday Times.

Η πριγκίπισσα δεν αναμένεται να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή των καθηκόντων της πριν από τις 17 Απριλίου, όταν τα τρία παιδιά της θα επιστρέψουν στο σχολείο Lambrook, κοντά στο Άσκοτ, μετά τις διακοπές του Πάσχα.