Απογοητευμένη και ταπεινωμένη έμεινε μια επιβάτης σε πτήση της Delta Airlines, αφού το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας απείλησε να την πετάξει έξω από το αεροπλάνο, επειδή δεν φορούσε σουτιέν. Η Lisa Archbold ταξίδευε από το Σολτ Λέικ Σίτι προς το Σαν Φρανσίσκο στις 22 Ιανουαρίου, όταν επικράτησε ένταση για… το στήθος της.

Η DJ, η οποία μόλις είχε παρακολουθήσει το παγκοσμίου φήμης κινηματογραφικό φεστιβάλ «Sundance», ισχυρίστηκε ότι αφού όλοι είχαν καθίσει στις θέσεις τους, την κάλεσαν «δυνατά» να μεταβεί στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου.

Μόλις έφτασε εκεί, ανέφερε η «Independent», στην Νεοζηλανδή έγινε αυστηρή επίπληξη για το φαρδύ μπλουζάκι της, το οποίο οι υπάλληλοι της Delta χαρακτήρισαν «αποκαλυπτικό» και «προσβλητική ενδυμασία».

«Μετά από αυτή την κουβέντα, μου λέει (σ.σ. ο υπάλληλος) ότι θα μου επέτρεπε να παραμείνω στην πτήση, εάν φορούσα το σακάκι μου», δήλωσε η Archbold, της οποίας το καλλιτεχνικό όνομα είναι Djette Kiwi στο Yahoo! News Australia.

«Λάβετε υπόψη σας ότι η πτήση αυτή διαρκούσε μιάμιση ώρα, οπότε δεν επρόκειτο να ξανασηκωθώ από τη θέση μου», συνέχισε. «Οπότε αν υπήρχε κάποια προσβολή εξαιτίας των θηλών μου, αυτοί μόλις δημιούργησαν άλλη μία, οπότε δεν ήταν λογικό… Ήταν ταπείνωση».

Όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα έβγαλε το παλτό της στο αεροδρόμιο του Σολτ Λέικ πριν επιβιβαστεί στην πτήση, καθώς ο καιρός ήταν πιο ζεστός από το αναμενόμενο εκείνη την ημέρα.

«Έμοιαζα με ένα κορίτσι, που δεν ενδιαφερόταν να ντυθεί έτσι», δήλωσε η Archbold. Η απογοητευμένη επιβάτης είπε ότι δεν μπορούσε να μην αναρωτηθεί φωναχτά, αν το γεγονός ότι αυτοπροσδιορίζεται ως queer ήταν η αιτία για αυτό που ένιωθε ως άδικη μεταχείριση.

Δεν είναι γνωστό αν ο υπάλληλος του προσωπικού απάντησε στον ισχυρισμό εκείνη τη στιγμή. Αφού φόρεσε το σακάκι της για όλη τη διάρκεια της πτήσης, προκειμένου να ηρεμήσει την κατάσταση, η Archbold ήρθε αντιμέτωπη με έναν άνδρα μέλος του προσωπικού, για να εκφράσει την απογοήτευσή της για τη «διάκριση».

Εκείνος απάντησε αυτολεξεί: «Η επίσημη πολιτική μας στην Delta Airlines είναι ότι οι γυναίκες πρέπει να καλύπτονται». «Είναι αρκετά αηδιαστικό», ήταν η αντίδρασή της, σύμφωνα με τη «New York Post».

Η αεροπορική εταιρεία ζήτησε έκτοτε συγγνώμη, αλλά «δεν παραδέχτηκε κανένα αδίκημα». Η Archbold ελπίζει ότι θα κάνουν αυτό το βήμα κάποια στιγμή.

«Δε χρειάζομαι μίλια ή μια συγγνώμη, χρειάζομαι η Delta να ενδιαφερθεί για την ασφάλεια των επιβατών της», δήλωσε. «Ο ενδυματολογικός κώδικας είναι εξαιρετικά υποκειμενικός. Οι υποκειμενικές πολιτικές γίνονται εύκολα αντικείμενο κατάχρησης».