Σε 26.751 ανέρχονται οι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι έχουν σκοτωθεί και 65.636 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Τις τελευταίες 24 ώρες, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το Reuters και το AFP, 114 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 249 τραυματίστηκαν.

Η οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε ότι δέχθηκε και εξετάζει πρόταση συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από τις συνομιλίες του Σαββατοκύριακου στο Παρίσι ανάμεσα σε εκπροσώπους των ΗΠΑ, του Ισραήλ, του Κατάρ και της Αιγύπτου.

Από το Κατάρ, ο αρχηγός της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, «επιβεβαίωσε ότι το κίνημα δέχθηκε πρόταση που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών και ότι η Χαμάς την εξετάζει» και ετοιμάζει την απάντησή της, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Ισμαήλ Χανίγιε θα επισκεφθεί το Κάιρο για συνομιλίες σχετικές με το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Χαμάς.