Ένας πρώην μεγιστάνας βρέθηκε στη φυλακή για χρέη δισεκατομμυρίων δολαρίων και απόλαυσε την παραμονή του πίσω από τα κάγκελα, παρότι κοιμόταν στο πάτωμα και ακολουθούσε έναν «πρωτόγονο τρόπο ζωής».

Ο Su Zhu, συνιδρυτής του hedge fund κρυπτονομισμάτων Three Arrows Capital, συνελήφθη στη Σιγκαπούρη τον Σεπτέμβριο για χρέος 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έκανε φυλακή τριών μηνών, ενώ αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο. Το Business Insider ανέφερε πως ο άνδρας δημοσίευσε στα social media αποσπάσματα με δηλώσεις του από ένα podcast, στο οποίο αποθέωνε την εμπειρία στη φυλακή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κοιμόταν στο πάτωμα και χωρίς στρώμα, κάτι που βοήθησε να στρώσει η σπονδυλική στήλη του, ενώ τόνισε πως «έκανα τον καλύτερο ύπνο της ζωής μου. Τα φώτα έσβηναν τελείως από τις 9.30 το βράδυ, μέχρι τις 5.30 το πρωί και δεν σε ενοχλούσε κανείς».

Three arrows capital

Επίσης, χαρακτήρισε «πρωτόγονο τρόπο ζωής» την καθημερινή του ρουτίνα, γιατί πέρα από ασκήσεις γυμναστικής και διάβασμα βιβλίων, απαγορεύονταν όλες οι άλλες δραστηριότητες, ακόμη και η κατανάλωση καφέ.

«Κανείς δεν θέλει να πάει στη φυλακή, αλλά νομίζω ότι είναι πραγματικά μια πολύ ευχάριστη και αξέχαστη εμπειρία που συνιστώ σε όλους, όχι ανεπιφύλακτα βέβαια. Αν ο καθένας το βιώσει αυτό, σίγουρα μπορεί να γίνει καλύτερος άνθρωπος», είπε χαρακτηριστικά.

Η κατάρρευση της Three Arrows Capital

Ο Su Zhu μπορεί να δήλωσε πως απόλαυσε τη λιτή ζωή στη φυλακή, ωστόσο συνελήφθη από τις αρχές προσπαθώντας να διαφύγει από τη χώρα, ενώ λίγο καιρό πριν έκανε τον γύρο του κόσμου για να αποφύγει τις αρχές και τους πιστωτές του.

Το Business Insider ανέφερε ότι η Three Arrows Capital ιδρύθηκε το 2012 και κατέρρευσε τον Ιούλιο του 2022, γιατί αθέτησε ένα δάνειο ύψους 667 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Voyager Digital.

Το hedge fund ρευστοποιήθηκε και ο Zhu με τον δεύτερο συνιδρυτή Kyle Davies έκανα το γύρο του κόσμου, φαινομενικά για να βρουν χρήματα. Στην πραγματικότητα όμως, απολάμβαναν πολυτελείς διακοπές σε ακριβούς προορισμούς, όπως το Μπαλί και το Ντουμπάι, ενώ παρακολουθούσαν από κοντά αγώνες της Formula 1.

Παράλληλα, τα υπόλοιπα χρέη άρχισαν να διογκώνονται και άγγινα τα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το lifestyle που ακολούθησαν διευκόλυνε τις αρχές στον εντοπισμό τους. Έτσι, τον Σεπτέμβριο οι αρχές της Σιγκαπούρης πέρασαν χειροπέδες στον Su Zhu τη στιγμή που ετοιμάζονταν να εγκαταλείψει τη χώρα.

Πλέον, δηλώνει μετανιωμένος, ενώ συνεχίζει να δραστηριοποιείται στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, πείθοντας κόσμο να επενδύσει με bitcoin σε εικόνες που δημιουργεί η τεχνητή νοημοσύνη.