Ο Τζέφρι Έπσταϊν προσέφερε χρήματα σε οποιονδήποτε γνωστό ή φίλο της Βιρτζίνια Τζιούφρε, της γυναίκας που τον κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, θα μπορούσε να αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί της ήταν αναληθείς.

O Τζέφρι Έπσταϊν, στις 12 Ιανουαρίου του 2015, είχε στείλει και σχετικό email στην Γκισλέιν Μάξγουελ, ερωμένη και συνεργό του στο κύκλωμα προώθησης και κακοποίησης ανηλίκων. Λίγες ημέρες αφότου η Βιρτζίνια Τζιούφρε είχε κινηθεί νομικά εναντίον του, ο Έπσταϊν, σύμφωνα με την Telegraph, έγραφε στο mail που δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με άλλα δικαστικά έγγραφα:

«Μπορείς να προσφέρεις αμοιβή σε οποιονδήποτε από τους φίλους, τους γνωστούς ή τους συγγενείς της Βιρτζίνια είναι πρόθυμος να βοηθήσει να αποδειχθούν ψευδείς οι ισχυρισμοί της. Οι πιο ισχυροί [ισχυρισμοί] είναι αυτός με το δείπνο με τον Κλίντον και η νέα εκδοχή στις Παρθένες Νήσους ότι ο Στίβεν Χόκινγκ συμμετείχε σε όργιο με ανήλικα άτομα».

Υπενθυμίζεται πως ο διάσημος θεωρητικός φυσικό Στίβεν Χόκινγκ, που έπασχε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση), έφυγε από τη ζωή το 2018. Ο Χόκινγκ ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, παράλυτος, και επικοινωνούσε μέσω συσκευής παραγωγής ομιλίας.

Ο Στίβεν Χόκινγκ είχε επισκεφτεί το νησί του Έπσταϊν το 2006 κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου σε κοντινή περιοχή και είχε φωτογραφηθεί να συμμετέχει σε ένα μπάρμπεκιου και σε μια υποθαλάσσια ξενάγηση με υποβρύχιο.

Ενδεχομένως ο Τζέφρι Έπσταϊν, που αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019 πριν δικαστεί, ήθελε να εκμεταλλευτεί το όνομα του Στίβεν Χόκινγκ ώστε μαζί με αυτόν τον ισχυρισμό να τεθούν εν αμφιβόλω και οι υπόλοιπες καταγγελίες και η Βιρτζίνια Τζιούφρε να παρουσιαστεί ως αναξιόπιστη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες, πολιτικοί και επιχειρηματίες επισκέπτονταν κατά καιρούς το νησί του Έπσταϊν απολαμβάνοντας τη φιλοξενία του.