Σώοι απεγκλωβίστηκαν οι 379 επιβάτες από το αεροπλάνο της Japan Airlines που έπιασε φωτιά στο Τόκιο της Ιαπωνίας, ωστόσο πέντε άτομα της ιαπωνικής ακτοφυλακής έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, το Airbus A350-900 των Ιαπωνικών Αερογραμμών. που μετέφερε 379 επιβάτες, εκτελούσε την πτήση JAL 5016 και προερχόταν από το Σαπόρο της βόρειας Ιαπωνίας.

Κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο Χανέντα -ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο- φέρεται να προσέκρουσε σε αεροπλάνο της ιαπωνικής ακτοφυλακής, που βρισκόταν καθ’ οδόν προς την αεροπορική βάση Νιιγκάτα για να παραδώσει βοήθεια στην πληγείσα περιοχή από τον σεισμό της χερσονήσου Νότο, στο βόρειο άκρο του νομού Ισικάουα.

«Δεν είναι ξεκάθαρο εάν υπήρξε σύγκρουση ή όχι. Αλλά το σίγουρο είναι ότι το αεροπλάνο μας ενεπλάκη», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της ακτοφυλακής στο αεροδρόμιο Χανέντα.

Από τη φερόμενη πρόσκρουση, το Airbus τυλίχθηκε στις φλόγες, όμως οι 379 επιβάτες του απεγκλωβίστηκαν σώοι και απομακρύνθηκαν χρησιμοποιώντας τη φουσκωτή τσουλήθρα εγκατάλειψης αεροσκάφους.

Ωστόσο, το σκάφος της ακτοφυλακής καταστράφηκε ολοσχερώς και σκοτώθηκαν πέντε άτομα που επέβαιναν, ενώ γλίτωσε μόνο ο κυβερνήτης που εγκατέλειψε νωρίτερα το σκάφος.