«Δεν θα επιτρέψουμε στους βαρόνους της τρομοκρατίας στην Καντίλ και τη Συρία, ούτε σε αυτούς που κρατούν τα ηνία αυτών των προδοτών, να εμποδίσουν το δρόμο μας» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στον αγώνα της Τουρκίας εναντίον της «τρομοκρατικής ομάδας PKK», στη διάρκεια των εγκαινίων του δεύτερου διαδρόμου του διεθνούς αεροδρομίου Σαμπιχά Γκιοκτσέν στην Κωνσταντινούπολη.

«Η παλιά Τουρκία, όπου η πολιτική της χώρας διαμορφώθηκε από την τρομοκρατία, έχει μείνει πίσω. Η διάρκεια ζωής των σχεδίων διχασμού του έθνους μας μέσω της τρομοκρατίας έχει λήξει. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ καμία επίθεση στην αδελφότητα 85 εκατομμυρίων ανθρώπων. Όποιος επιτίθεται στην ενότητά μας χρησιμοποιώντας ως ασπίδα τις ενέργειες προδοτών, υπηρετεί τους σκοπούς της τρομοκρατίας» ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Θέλουμε, ιδιαίτερα οι νέοι μας, να είναι πολύ προσεκτικοί σε αυτό το θέμα και να μην δίνουν αξιοπιστία σε προβοκάτορες. Θεωρώ χρήσιμο να στείλω αυτήν την προειδοποίηση σε όσους θα μας εκφοβίζουν με την τρομοκρατία. Δοκιμάσατε τα πάντα επί 21 χρόνια, αλλά δεν μπορέσατε να εμποδίσετε το ευλογημένο ταξίδι μας. Με την άδεια του Θεού, δεν θα εμποδίσετε την οικοδόμηση του Τουρκικού Αιώνα. Έχετε απογοητευτεί πολλές φορές μέσα σε 21 χρόνια, θα χάσετε γι άλλη μια φορά».

«Γνωρίζουμε τα παιχνίδια σας, γνωρίζουμε τις φιλοδοξίες σας. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε εναντίον σας όσο ζούμε, όσο η υποστήριξη του αγαπημένου μας έθνους είναι μαζί μας» κατέληξε ο Ερντογάν.