Στα τούνελ της Χαμάς διείσδυσαν οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) δίνοντας μια πρώτη ματιά στη δαιδαλώδη «υπόγεια πολιτεία» που είχε φτιάξει η παλαιστινιακή οργάνωση κάτω από την πόλη της Γάζας . Το Ισραήλ βρέθηκε στα τούνελ, ανακαλύπτοντας δωμάτια με ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, τουαλέτες και κλιματιστικά που μοιάζουν με διαμερίσματα.

«Αγαπητέ κόσμε, σας φτάνουν αυτές οι αποδείξεις;» γράφει το tweet στο οποίο έχει ανέβει το βίντεο διάρκειας εννιά λεπτών. Ο εκπρόσωπος των IDF περπατά στους διαδρόμους και στα δωμάτια που βρίσκονται μέτρα κάτω από τη γη, δείχνοντας ότι η κατασκευή είναι πολύ καλά φτιαγμένη.

Πρόκειται για τούνελ κάτω από το λεγόμενο «καταριανό κτίριο» κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα,.

Βλέπουμε, για παράδειγμα δωμάτια με κανονικό ύψος και τοίχους με πλακάκια. Μέσα υπάρχουν από ηλεκτρικές εγκαταστάσεις μέχρι και κλιματιστικά. Στα πλάνα φαίνεται πως μια εσοχή των διαδρόμων υπάρχει νεροχύτης και ντουλάπια κουζίνας. Βλέπουμε ακόμη και μια τουαλέτα με πόρτα. Οι διάδρομοι σε πολλά σημεία έχουν ύψος γύρω στα δύο μέτρα, γιατί οι άνδρες φαίνονται να περπατούν όρθιοι χωρίς να σκύβουν και πλάτος περίπου ένα μέτρο.