Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ ξεκαθάρισε ότι η χώρα του θα συμφωνήσει σε περιορισμένη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, μόνο αν απελευθερωθούν μαζικά όμηροι.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, ο Τζάτσι Χανέγκμπι δήλωσε ότι «το Ισραήλ θα συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός μόνο με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ενός μεγάλου αριθμού ομήρων και όχι μια χειριστική απελευθέρωση που θα γίνει από τη Χαμάς για λόγους δημοσίων σχέσεων».

«Μόνο τότε θα συμφωνήσουμε σε κατάπαυση του πυρός η οποία θα είναι πολύ περιορισμένη και σύντομη γιατί μετά θα συνεχίσουμε να προχωράμε προς τους στόχους μας για τον πόλεμο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, τόνισε πως το Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο είναι ενωμένο στη στρατηγική του για την προώθηση της απελευθέρωσης των ομήρων, υποδεικνύοντας ότι οι υπουργοί πιστεύουν ότι θα συμβεί μόνο εάν η Χαμάς αισθανθεί υπό πίεση, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό των μεσολαβητών του Κατάρ ότι η χερσαία εισβολή του IDF περιπλέκει τις συνομιλίες.

Ακόμη, υποστήριξε ότι σε συνομιλίες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και με άλλους παγκόσμιους ηγέτες, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου άντεξε στις εκκλήσεις για εκεχειρίες και ανθρωπιστικές παύσεις χωρίς απελευθέρωση ομήρων.

Σημειώνεται, ότι η Χαμάς κρατάει περίπου 240 ομήρους και φέρεται να τους κρύβει στις υπόγειες σήραγγες της Γάζας, ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί ακόμη η θέση τους.