Σφοδρή επίθεση κατά του Ισραήλ, ενώ ο πόλεμος με τη Χαμάς συνεχίζεται, εξαπολύει η Τουρκία. Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ συνέκρινε την επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα με «όσα έκαναν οι ναζί». Την ίδια στιγμή η τουρκική Βουλή απαντά με μποϊκοτάζ σε προϊόντα εταιρειών που στηρίζουν τη χώρα του Νετανιάχου.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης (8/11) ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι τα πλοία και τα πυρηνικά υποβρύχια που στέλνουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί «δεν μπορούν να κάνουν τίποτα».

«Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί νομίζουν πως εξ αποστάσεως θα λύσουν το θέμα της Γάζας και τρέχουν πίσω απο το Ισραήλ. Να ξέρουν πως δεν θα υπάρχει κανένα όφελος από το να στέλνουν πολεμικά πλοία ή πυρηνικά υποβρύχια στην περιοχή. Αυτοί που έκαναν σκλάβους τους εκατομμύρια Αφρικανούς, αυτοί που δολοφόνησαν 200.000 Αλγερινούς, αυτοί που έβαλαν την υπογραφή τους στην γενοκτονία στη Σρεμπένιτσα, ας καταλάβουν πως ενεργοποίησαν και τώρα το ίδιο λογισμικό. Η κυβέρνηση Νετανιάχου σήμερα κάνει όσα έκαναν οι ναζί! Αυτά που κάνει η κυβέρνηση Νετανιάχου είναι το ίδιο με αυτά που έκαναν οι ναζί» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, πρότεινε από την πλευρά του τη δημιουργία «τουρκικής ζώνης» στην περιοχή».

Απόφαση του προέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου για μποϊκοτάζ σε προϊόντα εταιρειών που στηρίζουν το Ισραήλ

«Αντί να κάνει τέτοια, ας σταματήσει τις εξαγωγές στο Ισραήλ ύψους 10 δισ. δολαρίων» σχολίασαν τουρκικά μέσα για την απόφαση του προέδρου του τουρκικού κοινοβουλίου για μποϊκοτάζ σε προϊόντα εταιρειών που στηρίζουν τη χώρα του Νετανιάχου.

Ο Φατίχ Πορτακάλ, παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του SOZCU TV, σχολίασε: «Υπάρχουν κάποιες χώρες που επιβάλουν κυρώσεις στο Ισραήλ. Αλλά στην πραγματικότητα εμείς δεν κάνουμε τίποτα. Κάνουν κάτι διαδηλώσεις, ο πρόεδρος της Τουρκίας φωνάζει ”έι Ισραήλ, έ Νετανιάχου” και ο κόσμος ενθουσιάζεται, χειροκροτεί λες κι έχει γίνει κάτι. Τώρα δείτε τις κυρώσεις που σκέφτηκε το Κοινοβούλιο! Τώρα ας φοβηθεί το Ισραήλ».

Ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Τζεμάλ Ενγκινγιούρτ δήλωσε: «Αν είναι αληθινός και θέλει να κάνει πραγματικά κάτι, αντί να ασχολείται με τον καφέ και τα αναψυκτικά, ας δώσει εντολή να σταματήσουν οι εξαγωγές στο Ισραήλ ύψους 10 δισ. δολαρίων. Αντε κ. πρόεδρε αν έχεις θάρρος να το κάνεις. Σε περιμένουμε!».