Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητας τη Δευτέρα συγκλονιστικά πλάνα 43 λεπτών από την επίθεση της Χαμάς που σκότωσε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους – συμπεριλαμβανομένης μιας συνέντευξης με έναν άντρα, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είχε σαφείς εντολές να σκοτώσει γυναίκες και παιδιά, ακόμη και να βιάσει τα πτώματα των νεκρών.

Τα φρικιαστικά βίντεο και οι φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στους δημοσιογράφους δείχνουν την Χαμάς να πυροβολεί, να βασανίζει και να αποκεφαλίζει αμάχους κατά την εισβολή τους στα σύνορα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου. Ένα από τα βίντεο δείχνει τη συγκλονιστική στιγμή που μια ομάδα αντρών της Χαμάς, μεταμφιεσμένοι σε Ισραηλινούς στρατιώτες, κατεβάζουν από τα αυτοκίνητα τους ανθρώπους που περνούν πριν πυροβολήσουν τους επιβαίνοντες. Στη συνέχεια, τα πτώματα σύρονται έξω από τα οχήματα και αφήνονται στην άκρη του δρόμου, με τα μέλη της Χαμάς στη συνέχεια να φαίνονται να κλέβουν τα υπάρχοντα των θυμάτων από τα αυτοκίνητα, ανέφεραν οι Times of Israel.

Ένα άλλο βίντεο δείχνει ένα αιχμάλωτο μέλος της Χαμάς να παραδέχεται ότι οι άντρες της οργάνωσης «έγιναν ζώα» όταν εκτελούσαν τις εντολές τους, να σφάζουν και να τρομοκρατούν ανθρώπους σε ολόκληρο το Ισραήλ, μεταδίδει η New York Post.

«Είναι πράγματα που δεν κάνει ένας άνθρωπος – αποκεφαλίζουν ανθρώπους, κάνουν σεξ με πτώματα, δηλαδή το σώμα μιας νεκρής, νεαρής γυναίκας», παραδέχτηκε άντρας της Χαμάς στο βίντεο που δημοσίευσε ο Kan, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Ισραήλ. «Δεν είναι οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό». Αν και ο άντρας της Χαμάς είπε ότι ήξερε ότι το Ισλάμ απαγορεύει τη δολοφονία γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων, εξήγησε ότι σε αυτόν και σε άλλους είπαν να το αγνοήσουν και να μπουν σε κάθε ισραηλινό σπίτι που μπορούσαν με σκοπό να πυροβολήσουν «οποιονδήποτε βρισκόταν μέσα στο σπίτι». «Στα τζαμιά μας λένε να ελεούμε τις γυναίκες και τα παιδιά. Στον στρατό [Χαμάς] μας λένε να σκοτώσουμε, να τους σφάζουμε παντού», είπε.

Πόλεμος στο Ισραήλ

Το μέλος είπε μάλιστα πως τους είπαν να πατήσουν τα κεφάλια ανθρώπων και να τους αποκεφαλίσουν, παρομοιάζοντας την ομάδα του με το ISIS και αποκαλώντας τη Χαμάς «απάνθρωπη». Ένα άλλο βίντεο που εξετάστηκε από δημοσιογράφους δείχνει τη στιγμή που ένα θύμα αποκεφαλίστηκε βάναυσα χρησιμοποιώντας ένα φτυάρι και ένα άλλο περιστατικό όπου ένας πατέρας σκοτώθηκε από μια χειροβομβίδα μπροστά στα μάτια των δύο αγοριών του καθώς ένας στρατιώτης της Χαμάς απολαμβάνει ένα ποτό, σύμφωνα με το BBC. «Ο μπαμπάς πέθανε, αυτό δεν είναι φάρσα», φωνάζει ένας από τους γιους. «Γιατί είμαι ζωντανός;».

Οι ανατριχιαστικές εικόνες έρχονται καθώς το Ισραήλ προσπαθεί να εξαλείψει τον σκεπτικισμό σχετικά με την επίθεση, με τον IDF να λέει ότι πολλοί στο Διαδίκτυο έχουν διαδώσει παραπληροφόρηση για να προσπαθήσουν να υποβαθμίσουν την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, συγκρίνοντάς τους με αρνητές του Ολοκαυτώματος. Ο υποστράτηγος Μάικλ Έντελσταϊν, πρώην διοικητής μεραρχίας του Ισραηλινού Στρατού της Γάζας, είπε στους δημοσιογράφους ότι τα νέα βίντεο και φωτογραφίες θα πρέπει επίσης να θέσουν σε προοπτική την ανάγκη να καταστραφεί η Χαμάς μετά την κριτική του Ισραήλ για τις αεροπορικές του επιδρομές στη Γάζα, οι οποίες έχουν σκοτώσει περισσότερους από 5.000 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων παιδιών , σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας υπό την ηγεσία της Χαμάς.

«Βλέπουμε ότι μερικά από τα κανάλια προσπαθούν να συγκρίνουν τι κάνει το Ισραήλ και τι κάνουν αυτοί οι άθλιοι τρομοκράτες», είπε ο Έντελσταϊν. «Δεν μπορώ να καταλάβω κανέναν που συγκρίνει». «Και μετά από όσα έχουμε μοιραστεί μαζί σας, θα πρέπει να το ξέρετε».

Καθώς έδωσε στη δημοσιότητα τα βίντεο και τις φωτογραφίες, το Ισραήλ ενέτεινε για άλλη μια φορά τις αεροπορικές του επιδρομές στη Γάζα, χτυπώντας περισσότερους από 320 στόχους την τελευταία ημέρα, ανέφεραν αξιωματούχοι του IDF. Οι βομβαρδισμοί επικεντρώθηκαν κυρίως στη βόρεια Γάζα, καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται να ανοίξει το δρόμο για χερσαία εισβολή, δημοσιεύοντας πολλά φυλλάδια στην περιοχή προειδοποιώντας τους αμάχους να φύγουν ή να θεωρηθούν σύμμαχοι της Χαμάς. Η κίνηση καταδικάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία λειτουργούν μια ομάδα βοήθειας για πολίτες, λέγοντας ότι η κινητοποίηση περισσότερων από 1 εκατομμυρίου ανθρώπων δεν ήταν ρεαλιστική, με πολλούς από τους τραυματίες στα νοσοκομεία να μην μπορούν να μετακινηθούν.