Το Ισραήλ μαστίζεται εδώ και δεκαετίες με συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, όμως σε μια συνοικία που βρίσκεται στο Τελ Αβίβ, ζουν αρμονικά Εβραίοι και Μουσουλμάνους, δίνοντας το παράδειγμα για τέλος στις εχθροπραξίες.

Πρόκειται για την Jaffa, ένα κατά κύριο λόγο αραβικό προάστιο και είναι γνωστή ως «μικτή κοινότητα», ενώ φημίζεται για την αρχιτεκτονική και τη γοητεία της.

Ωστόσο, κάτι που δεν ξέρουν αρκετοί, είναι ότι οι δύο αντίπαλοι της Μέσης Ανατολής έχουν καταφέρει να ζήσουν αρμονικά μαζί για χρόνια, θεωρώντας ότι αποτελούν παράδειγμα για τη λύση του Μεσανατολικού.

«Άραβες και Ισραηλινοί είναι γείτονες και φίλοι μας. Μας έχουν καλέσει στα σπίτια τους και το ανταποδώσαμε», λέει στο ctvnews.ca ο Καναδός Alec Burkin, που ζει στη περιοχή. «Η Jaffa είναι παράδειγμα για το πώς οι Εβραίοι και οι Άραβες Ισραηλινοί μπορούν να ζήσουν μαζί ειρηνικά», προσθέτει στη συνέχεια.

Ισραηλινές (αριστερά) με Παλαιστίνιες (δεξιά) σε παραλία της περιοχής

Επίσης, η Παλαιστίνια Rula Daood που είναι κάτοικος της περιοχής, λέει πως «η πράξη του πολέμου δεν λειτουργεί…. Η Χαμάς δεν μιλά για μένα, δεν πιστεύω στη δολοφονία αθώων ανθρώπων. Αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν και από τις δύο πλευρές και νομίζω ότι πρέπει να κόψουμε αυτή την αλυσίδα αίματος».

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής μπορεί να βρεθεί πολιτική λύση και κυρίως από τη μεριά του Ισραήλ που είναι ο ισχυρότερος παράγοντας, ωστόσο καμία πολιτική ηγεσία από τις δύο πλευρές δεν το θέλει.