Μια… ερωτευμένη γυναίκα από την Αριζόνα οδήγησε δύο ώρες για να προσπαθήσει να σώσει τον γάμο της – αλλά κατέληξε να πυροβολήσει τον 80χρονο σύζυγό της όταν εκείνος επέμεινε σε διαζύγιο, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η Christina Pasqualetto, 62, χαμογέλασε πλατιά στη φωτογραφία της κράτησής της μετά τη σύλληψή της για την απόπειρα δολοφονίας του ηλικιωμένου συζύγου της Jon, ο οποίος είπε στους αστυνομικούς ότι έπρεπε να την πολεμήσει.

Πιο αναλυτικά, η Πασκουλέτο είχε οδηγήσει δύο ώρες στις 20 Σεπτεμβρίου από το σπίτι τους στο Gilbert στη δεύτερη κατοικία τους στο Prescott, όπου έμενε ο εν διαστάσει σύζυγός της και είχε αλλάξει τις κλειδαριές, είπε η αστυνομία του Prescott. Είπε στους αστυνομικούς πως «δεν ήθελε να χωρίσει» και άρχισε να μαλώνει με τον σύζυγό της, όταν τον βρήκε στην κρεβατοκάμαρά του, είπαν οι αστυνομικοί και μεταδίδει η New York Post.

«Όταν της είπε ότι ήθελε ακόμα να πάρει διαζύγιο και δεν άλλαζε γνώμη, εκείνη έβγαλε ένα πιστόλι και τον πυροβόλησε ενώ ήταν ακόμη στο κρεβάτι», είπε η αστυνομία. «Το θύμα μπόρεσε να την διώξει, το όπλο έπεσε από το χέρι της και προσπάθησε να διαφύγει από το σπίτι», ανέφερε η αστυνομία. «Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, το θύμα χτύπησε την πρώην σύζυγό του με τα χέρια και τους αγκώνες του για να ξεφύγει», είπε η αστυνομία για την αγκωνιά που άφησε τη γυναίκα του άσχημα μελανιασμένη. «Το θύμα κατάφερε τελικά να δραπετεύσει και έτρεξε στο σπίτι ενός γείτονα για να καλέσει το 911», πρόσθεσε η αστυνομία. Ο Τζον είχε υποστεί ένα τραύμα από πυροβολισμό στον καρπό του και αργότερα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής του Φοίνιξ με «τραύματα που δεν είναι απειλητικά για τη ζωή του». «Η έρευνα αποκάλυψε ότι τα εμπλεκόμενα μέρη βρίσκονταν στη μέση ενός διαζυγίου και είχαν χωρίσει για αρκετούς μήνες», είπε η αστυνομία.

Ο πυροβολημένος σύζυγος είπε επίσης στην αστυνομία ότι η εν διαστάσει σύζυγός του είχε κλέψει επιταγές και είχε πλαστογραφήσει μια επιταγή περίπου μια εβδομάδα νωρίτερα για 10.000 δολάρια και την εξαργύρωσε. Παραδέχτηκε την πλαστογραφία και την κλοπή σε συνέντευξή της στους ανακριτές, είπε η αστυνομία. Η Christina κρατήθηκε στη φυλακή της κομητείας Yavapai με την κατηγορία της απόπειρας φόνου πρώτου βαθμού, της βαριάς επίθεσης, της πλαστογραφίας και της κλοπής. Ήταν ακόμα υπό κράτηση την Τρίτη, σύμφωνα με διαδικτυακά αρχεία.