Οι γιατροί έλεγαν στην Chelsey Milby από το Kentucky ότι το αγέννητο παιδί της δεν θα ζούσε. Πάρα τα όσα άκουσε, όμως, η μητέρα έδωσε ζωή στο μωρό της και τώρα δίνει ελπίδα σε άλλες μητέρες.

Η μαμά γέννησε την Armani Milby με επείγουσα καισαρική τομή στις 33 εβδομάδες, αφού η κόρη της διαγνώστηκε με μια σπάνια πάθηση που της δημιούργησε πρησμένα χέρια. Η Armani, η οποία είναι τώρα εννέα μηνών, έχει το παρατσούκλι «baby hulk» ή «mini hulk», επειδή η σπάνια γενετική ανωμαλία της, που ονομάζεται λεμφαγγείωμα, την έκανε να φαίνεται πρησμένη.

Το λεμφαγγείωμα, το οποίο προκαλεί καλοήθεις όγκους στα λεμφαγγεία, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με την αναπνοή και την όραση. Ευτυχώς για την Armani, μπορεί να αντιμετωπιστεί με χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με το nypost.com. Ωστόσο, οι γιατροί έλεγαν στη μητέρα της ότι πιθανότατα δεν θα ζήσει για να πάρει την πρώτη της ανάσα. «Δεν είχα ακούσει ποτέ, μα ποτέ, για τη διάγνωση και ειλικρινά, το είχα ψάξει και δεν μου άρεσαν τα αποτελέσματα με κάποιες από τις εικόνες», δήλωσε η 33χρονη Chelsey.

«Όταν το έμαθα, για να είμαι ειλικρινής, ήμουν συντετριμμένη, μου ράγισε η καρδιά. Δεν καταλάβαινα τι συνέβη, τι πήγε στραβά, γιατί είχα άλλα δύο υγιή μωρά και έκλαιγα κάθε μέρα. Κάθε μέρα, ρωτούσα τον Θεό γιατί», πρόσθεσε η Chelsey Milby. Η ίδια αισθάνεται ευλογημένη που απέδειξε ότι οι γιατροί έκαναν λάθος, αφού είχαν δώσει στο μωρό της «ελάχιστες πιθανότητες» επιβίωσης.

Στις 17 εβδομάδες, οι γιατροί έκαναν υπερηχογράφημα και ανησυχούσαν ότι η Armani είχε επικίνδυνη συσσώρευση υγρού γύρω από την καρδιά της. «Ποτέ δεν σκεφτήκαμε την έκτρωση, παρόλο που μας το ανέφεραν σχεδόν αμέσως μετά την ανακάλυψη ότι υπήρχαν κάποιες σημαντικές ανησυχίες για το αγέννητο μωρό μας, αλλά θέλαμε απλώς να ξέρουμε πώς θα μπορούσαμε να τη βοηθήσουμε όταν γεννηθεί», είπε.

Η Chelsey είχε μια δύσκολη εγκυμοσύνη

Το μωρό της Chelsey επέζησε, αλλά η εγκυμοσύνη της δεν ήταν χωρίς προκλήσεις. Η Armani γεννήθηκε με βάρος 12 κιλά, σχεδόν τριπλάσιο από ένα φυσιολογικό μωρό. Η Chelsey είπε ότι ο κόσμος τη ρωτούσε αν γεννούσε τρίδυμα, επειδή το μωρού της ήταν τόσο πρησμένο. «Το σώμα μου είχε σταματήσει να λειτουργεί. Κάτι μου έλεγε ότι ήρθε η ώρα να τη γεννήσω. Ήμουν σχεδόν 200 κιλά και η υγεία μου είχε αρχίσει να γίνεται πολύ κακή», είπε.

Η εγκυμοσύνη έγινε πολύ δύσκολη για την Chelsey και γι’ αυτό οι γιατροί έκαναν επείγουσα καισαρική τομή. «Το σώμα μου κατέρρεε και γινόταν κάθε μέρα όλο και πιο δύσκολο να ζήσω τη ζωή μου και να αναπνεύσω, επειδή ένιωθα τόσο άβολα, καθώς έπρεπε να μου αδειάζουν συνεχώς υγρά από το στομάχι μου», δήλωσε η ίδια. «Προς έκπληξη όλων, βγήκε κλαίγοντας και όλοι στο δωμάτιο ήταν συγκινημένοι. Κανείς δεν ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί. Είναι μια πολύ μαγική ιστορία», πρόσθεσε.

Η Chesley είπε ότι έπαθε κρίση πανικού κατά τη διάρκεια του τοκετού, αλλά ήταν τόσο χαρούμενη όταν είδε το πρόσωπο του μωρού της. «Έπρεπε να μου δώσουν κάτι για να με ηρεμήσουν γιατί είχα πάθει κρίση πανικού. Ούρλιαζα και έκλαιγα. Ήμουν ένα ράκος, ήταν φρικτό», θυμήθηκε.

Η συνάντηση με το μωρό της, όμως, άξιζε τον κόπο. «Όταν την είδα, έκλαψα ακόμα περισσότερο γιατί δεν είχα δει ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά δεν με ένοιαζε πώς έμοιαζε, την αγαπούσα ούτως ή άλλως», συνέχισε. «Δεν είχα ξαναδεί ποτέ κανέναν να μοιάζει έτσι, οπότε για να είμαι ειλικρινής σοκαρίστηκα, αλλά ταυτόχρονα ήμουν και ευγνώμων».

Η Armani θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθούν τα επιπλέον λεμφαγγεία ώστε να αποκτήσει κανονικό μέγεθος. Στο μέλλον, θα χρειαστεί και άλλες επεμβάσεις για την αφαίρεση του περιττού δέρματος.

Η Chelsey είναι ανακουφισμένη που η κόρη της επέζησε, αλλά παλεύει με τον δικό της δαίμονα – την επιλόχειο κατάθλιψη. «Πάλεψα πολύ άσχημα με την επιλόχεια κατάθλιψη και έπρεπε να την απομακρύνω για να προσπαθήσω να γίνω ο πιο δυνατός άνθρωπος που θα μπορούσα να είμαι γι’ αυτήν και για τα άλλα δύο παιδιά μου», είπε.