Αγνοείται εδώ και 5 μήνες η φημολογούμενη ερωμένη του Κινέζου υπουργού Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ και οι αναφορές στο πρόσωπό της έχουν κατασταλεί στην κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας, αναφέρουν πηγές στη New York Post.

Ο παντρεμένος Τσιν απομακρύνθηκε από τη θέση του ως κορυφαίος διπλωμάτης του Πεκίνου μετά από έρευνα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) που αποκάλυψε ότι διατηρούσε σχέση κατά τη διάρκεια μιας 18μηνης θητείας του ως πρέσβης στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Ενώ η ταυτότητα της ερωμένης δεν έχει αποκαλυφθεί επισήμως, οι αφίσες στην πρώτη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας, το Weibo, έχουν εδώ και καιρό κατονομάσει την πρώην παρουσιάστρια της τηλεόρασης Phoenix, Fu Xiaotian, ως το ερωτικό ενδιαφέρον του Γκανγκ.

Η Φου δεν αναφέρεται πλέον σχεδόν καθόλου στο Weibo.

Κάθε άμεση συζήτηση γι’ αυτήν έχει μπλοκαριστεί από τους συντονιστές και οι χρήστες πρέπει να αναφέρονται σε αυτήν με συντομογραφίες του ονόματός της για να αποφύγουν την επισήμανση των αναρτήσεων τους.

Η Fu αναφέρθηκε για τελευταία φορά δημόσια στις 10 Απριλίου, με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έλεγε ότι επέστρεφε στο Πεκίνο από το Λος Άντζελες.

Η Fu δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία του γιου της, Er-Kin, ο οποίος φημολογείται ότι είναι και γιος του Τσιν.

Έκτοτε δεν υπάρχουν στοιχεία για το πού βρίσκεται ή ακόμη και αν πράγματι προσγειώθηκε στην Κίνα. Προηγουμένως αναρτούσε συχνά στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης.