«Δική μου απόφαση» ο ισχυρισμός για νοθεία και αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο NBC.

«Ήταν δική μου απόφαση, αλλά άκουσα και κάποιους ανθρώπους», είπε σχετικά με την υπόθεση για την οποία έχει οδηγηθεί στο εδώλιο με την κατηγορία της προσπάθειας ανατροπής των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ντόναλντ Τραμπ γνώριζε πως οι ισχυρισμοί του περί νοθείας ήταν ψευδείς ωστόσο συνέχισε να τους διαδίδει με αποτέλεσμα να γραφτεί μια από τις πιο μαύρες σελίδες των ΗΠΑ με την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο.

«Άκουγα διαφορετικούς ανθρώπους και όταν τα ένωσα όλα μαζί, κατέληξα στο ότι οι εκλογές ήταν στημένες», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

«Ξέρετε ποιον ακούω; Τον εαυτό μου. Είδα τι συνέβη», δήλωσε και πρόσθεσε πως δεν ασπάστηκε την άποψη δικηγόρων του ότι οι εκλογές χάθηκαν καθώς δεν τους θεωρούσε άξιους σεβασμού.

«Τους προσλαμβάνεις, δεν τους έχεις γνωρίσει ποτέ αυτούς τους ανθρώπους, παίρνεις μια σύσταση, αποδεικνύονται Ρεπουμπλικάνοι μόνο κατ’ όνομα ή αποδεικνύονται ότι δεν είναι τόσο καλοί. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν τους σεβόμουν. Όμως σεβάστηκα άλλους. Σεβάστηκα πολλούς άλλους που έλεγαν ότι οι εκλογές ήταν στημένες», σημείωσε.