Η Amy Winehouse έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2011 σε ηλικία μόλις 27 ετών, ωστόσο μέχρι τότε κατάφερε να γράψει τη δική της σύντομη αλλά πολύ σημαντική ιστορία στα παγκόσμια μουσικά πράγματα, κερδίζοντας βραβεία Grammy και αφήνοντας πίσω ένα επικό legacy με κομμάτια που έχουν δισεκατομμύρια προβολές στο You Tube.

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια με τη σπάνια φωνή υπήρξε στιλιστικά ένα διαφορετικό κορίτσι από όλα τα υπόλοιπα. Είχε υιοθετήσει το δικό της ξεχωριστό look το οποίο ήταν μια εμπνευσμένη μίξη της αισθητικής των ’60s με το grunge στιλ των ’90s.

Χτένισμα Beehive

H γιαγιά της, Cynthia, υπήρξε επίσης τραγουδίστρια και ήταν αυτή που τη βοήθησε να επιλέξει το signature χτένισμά της: Ένα half up, half down hair look στο οποίο τα μαλλιά που ήταν πιασμένα πάνω είχαν πραγματικά πολύ όγκο καθώς ήταν κρεπαρισμένα στο έπακρο.

Αξεσουάρ μαλλιών

Το χρώμα των μαλλιών της ήταν μαύρο και η Amy χρησιμοποιούσε πάρα πολλά αξεσουάρ πάνω στο χτένισμά της, όπως μεγάλα κόκκινα λουλούδια, τα οποία αποτελούσαν και το σήμα κατατεθέν της.

Έντονο eyeliner

Ένα άλλο πολύ bold στοιχείο της εμφάνισής της ήταν το εξαιρετικά έντονο μαύρο eyeliner. Ίσως να μην έχει υπάρξει άλλη τραγουδίστρια η οποία να έβαζε τόσο πολύ eyeliner στα μάτια της. Η Amy υπογράμμιζε το βλέμμα της με μια πάρα πολύ πλατιά γραμμή eyeliner που έκανε έντονη γωνία.

Πώς να υιοθετήσετε το beauty look της Amy Winehouse

Και τα τρία στοιχεία του signature beauty look της (eyeliner, χτένισμα και αξεσουάρ μαλλιών) είναι πολύ ενδιαφέροντα, είτε μαζί είτε ξεχωριστά, για κορίτσια που αγαπούν τα πιο εκκεντρικά looks και φυσικά είναι σε θέση να τα υποστηρίξουν.

Αν σας αρέσουν, αλλά φοβάστε να τα υιοθετήσετε όλα μαζί, μπορείτε να κρατήσετε ένα από αυτά δίνοντας ένα twist στην εμφάνισή σας. Εναλλακτικά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μεν αλλά σε μικρότερες… δόσεις.

Για παράδειγμα, αν το eyeliner σας είναι μεν έντονο αλλά όχι τόσο όσο το δικό της, το κρεπάρισμα στο χτένισμά σας είναι λιγότερο και τα αξεσουάρ στα μαλλιά σας είναι πιο διακριτικά σε μέγεθος ή σε χρώμα, τότε μπορείτε να φέρετε το look στα μέτρα σας και να αποτελεί έμπνευση, αλλά όχι αντιγραφή.

Η Amy Winehouse ουσιαστικά πείραξε το look των pin up girls που λατρεύτηκαν στα ’50s και στα ’60s με το grunge look των ’90s δημιουργώντας μια εντελώς δική της εικόνα. Συνήθως δεν χρησιμοποιούσε έντονο χρώμα στο κραγιόν, κι αν επέλεγε κάποια loud απόχρωση, τότε αυτή θα ήταν το κόκκινο.

Κρατάτε λοιπόν το μαύρο eyeliner, το χτένισμα με όγκο και τα αξεσουάρ μαλλιών, και τα προσαρμόζετε στην εμφάνισή σας ώστε να αποκτήσετε το ύφος της τραγουδίστριας που εμπνεύστηκε από τα ’60s, γεννήθηκε στα ’80s, αγάπησε τα ’90s, μεγαλούργησε στα ’00s και έφυγε στα ’10s.