Το απλό γιαούρτι είναι μια από τις πιο υγιεινές επιλογές για όσες προσέχουν ιδιαιτέρως τη σιλουέτα και τη διατροφή τους, με μια σειρά από διατροφικά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, σύμφωνα με μια μελέτη, φιλικά προς το έντερο προβιοτικά και μια πλούσια σειρά βιταμινών και μετάλλων.

Σκέτο μπορεί να είναι άνοστο και βαρετό, γι’ αυτό ακολουθήστε τα βήματα δύο λαμπερών σταρ του Χόλιγουντ και απολαύστε το ακαταμάχητα νόστιμο.

Μαρία Μενούνος

Η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος και τηλεπερσόνα, που προσφάτως έγινε και μητέρα, Μαρία Μενούνος τρώει γιαούρτι κάθε πρωί και, σύμφωνα με το eatthis.com, μοιράστηκε μια συνταγή που απολαμβάνει καθημερινά από το βιβλίο μαγειρικής της «The EveryGirl’s Guide to Cooking». Πρόκειται για «γιαούρτι με κινόα για έξτρα πρωτεΐνη, κανέλα, ψιλοκομμένα καρύδια και μέλι. Τα ανακατεύω όλα μαζί και φτιάχνω πέντε από αυτά κάθε εβδομάδα. Είναι πολλές οι πρωτεΐνες και είναι πεντανόστιμα», δήλωσε στο Greek Reporter.

Σύμφωνα με την διατροφολόγο Trista Best «Ο συνδυασμός γιαουρτιού, κινόα, κανέλας, ψιλοκομμένων καρυδιών και μελιού είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενσωματώσετε αυτή τη μορφή γιαουρτιού στη διατροφή σας. Όπως δηλώνει η ίδια η Μαρία, είναι γεμάτο πρωτεΐνες, αλλά περιέχει και πολλές φυτικές ίνες. Αυτοί οι δύο συνδυασμοί μπορεί να είναι ευεργετικοί για να ξεκινήσετε τη μέρα σας, καθώς σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει την υπερκατανάλωση τροφής και να ρυθμίσει το σάκχαρο στο αίμα».

Gal Gadot

Η ηθοποιός Γκαλ Γκαντότ

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Wonder Woman δήλωσε στο Good Housekeeping ότι στρέφεται στο γιαούρτι όταν χρειάζεται μια αναζωογόνηση. «Το απόγευμα, όταν πεινάω ξανά, θα φάω ένα σνακ, το οποίο είναι συνήθως χουρμάδες ή γιαούρτι με πράσινα μήλα».

Η διατροφολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «The Candida Diet», Lisa Richards λέει ότι «Ο τρόπος που προτιμά η Gal Gadot να απολαμβάνει γιαούρτι με πράσινα μήλα ως σνακ το απόγευμα είναι μια υγιεινή επιλογή, επειδή δεν χρησιμοποιεί ανθυγιεινά συστατικά με πρόσθετη ζάχαρη, όπως κάποια σούπερ γλυκιά ουσία. Τα πράσινα μήλα είναι χαμηλά σε θερμίδες, πλούσια σε φυτικές ίνες και γεμάτα αντιοξειδωτικά».