Το έλαιο καρύδας είναι δημοφιλές για την ικανότητά του να ενυδατώνει τα μαλλιά. Το λαυρικό οξύ, ένα φυσικό λιπαρό οξύ, επιτρέπει στα μαλλιά να απορροφούν το λάδι καρύδας στη ρίζα αντί να παραμένουν μόνο στην επιφάνεια, όπως κάνουν κάποια άλλα έλαια.

Αυτό δημιουργεί διαρκή υγρασία και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην επούλωση της απώλειας πρωτεϊνών. Τα άτομα με ξηρά μαλλιά μπορούν να επωφεληθούν ιδιαίτερα από το λάδι καρύδας, ενώ αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την πρόληψη του φριζάματος και το ξεμπέρδεμα των μαλλιών με μπούκλες, σύμφωνα με όσα αναφέρει το thelist.com.

Έλαιο καρύδας: Τα οφέλη του για τα μαλλιά

Έλαιο μαλλιών

Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε τακτικά λάδι καρύδας, βελτιώνετε τη συνολική υγεία των μαλλιών σας, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής σας. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε κορεσμένα λιπαρά του επιτρέπει να καταπραΰνει τους ερεθισμούς στο τριχωτό της κεφαλής. Το λάδι καρύδας προστατεύει, λειτουργώντας ως φυσικό φράγμα για την προστασία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σας, από τα βακτήρια. Όσον αφορά τα ίδια τα μαλλιά, το λάδι καρύδας μπορεί να τους προσθέσει λάμψη και να τα μαλακώσει.

Όμως, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι όλα τα έλαια καρύδας ίδια. Έχετε οργανικές και μη οργανικές, καθώς και ραφιναρισμένες και μη ραφιναρισμένες επιλογές. Όταν επιλέγετε ένα, να προτιμάτε πάντα τη βιολογική και ανεπεξέργαστη επιλογή. Ενώ η διαδικασία εξευγενισμού καθαρίζει τις ακαθαρσίες, αφαιρεί, επίσης, πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που θα μπορούσαν διαφορετικά να απορροφηθούν. Η μη ραφιναρισμένη έκδοση είναι ασφαλής και γεμάτη θρεπτικά συστατικά που θα βοηθήσουν τα μαλλιά σας.

Πώς να το εφαρμόσετε στα μαλλιά σας

Λάδι καρύδας

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εφαρμογής του ελαίου καρύδας που εξαρτώνται από τον τρόπο που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε. Αν θέλετε να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας με αυτό, η ενσωμάτωσή του ως βήμα πριν από το σαμπουάν είναι μια αποτελεσματική επιλογή. Ένας τρόπος για να έχετε τα περισσότερα οφέλη είναι να το κάνετε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κάντε μασάζ με λιωμένο λάδι καρύδας στο τριχωτό της κεφαλής σας πριν το εφαρμόσετε τμηματικά στα υπόλοιπα μαλλιά σας. Τυλίξτε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας μια πετσέτα ή ένα σκουφάκι. Την επόμενη μέρα, μπορείτε να προσθέσετε σαμπουάν και να το ξεπλύνετε πριν συνεχίσετε με την κανονική ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας. Αυτή η μέθοδος αποτρέπει το σαμπουάν από το να αφαιρέσει την υγρασία από τα μαλλιά και αντίθετα την κλειδώνει.

Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας για να ενισχύσετε τη λάμψη από τις μπούκλες σας. Προσθέστε λάδι καρύδας στην καθημερινή σας ενυδατική κρέμα ή στο leave-in-conditioner και, στη συνέχεια, εφαρμόστε το στα μαλλιά σας. Αν θέλετε να ξεμπερδέψετε απλώς τις μπούκλες σας, προσθέστε λίγο νερό στα μαλλιά σας και στη συνέχεια εφαρμόστε το λάδι καρύδας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε τα δάχτυλά σας είτε μια χτένα με φαρδιά δόντια για να ξεμπλέξετε τις μπούκλες από τις άκρες μέχρι τις ρίζες.

Για να αποτρέψετε το φριζάρισμα, μπορείτε να προσθέσετε λάδι καρύδας στα μαλλιά σας ως το τελευταίο βήμα της ρουτίνας περιποίησης τους. Αφού, λοιπόν, εφαρμόσετε την ενυδατική κρέμα ή το leave-in conditioner και οι μπούκλες σας έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, τρίψτε μια μικρή ποσότητα λαδιού καρύδας στα χέρια σας και προσθέστε το στις μπούκλες σας.