Η αποτρίχωση με κερί είναι ένας γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε τις τρίχες σας από το σώμα. Ανάλογα, μάλιστα, με το μοτίβο ανάπτυξης των τριχών του ατόμου και άλλους παράγοντες, η αποτρίχωση μπορεί να προσφέρει λείο δέρμα χωρίς τρίχες για αρκετές εβδομάδες. Αυτό μπορεί να αποτελέσει εξοικονόμηση χρόνου για άτομα που δεν θέλουν να ξοδεύουν πολύ χρόνο για την αποτρίχωση κάθε μέρα ή κάθε λίγες μέρες.

Η αποτρίχωση αφαιρεί τις τρίχες από τη ρίζα, πράγμα που σημαίνει ότι οι τρίχες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ξαναβγούν, συνήθως περίπου τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, σε σύγκριση με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης, όπως το ξύρισμα, που διαρκεί τρεις ημέρες, σύμφωνα με το Healthline.

Ευτυχώς, στις μέρες μας, τα σετ αποτρίχωσης στο σπίτι είναι ευρέως διαθέσιμα και εύκολα στη χρήση. Στην πραγματικότητα, πολλές είναι εκείνες που μπορεί να προτιμούν την ευκολία της αποτρίχωσης με κερί στην άνεση του σπιτιού τους. Ωστόσο, καθώς η αποτρίχωση περιλαμβάνει το τράβηγμα της τρίχας από τον θύλακα, αυτό μπορεί να είναι μια τραυματική εμπειρία για το δέρμα και μπορεί να συνοδεύεται από διάφορα κόκκινα σημάδια, ειδικά αν δεν γίνει σωστά.

Τι προκαλεί τα κόκκινα σημάδια μετά την αποτρίχωση;

Αποτρίχωση με κερί

Τα κόκκινα σημάδια μετά την αποτρίχωση είναι μια συνηθισμένη παρενέργεια που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι. Μπορούν να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, ένας από τους οποίους είναι η θυλακίτιδα, όπως αναφέρει το Healthline. Πρόκειται για μια κοινή δερματική πάθηση που εμφανίζεται όταν οι θύλακες της τρίχας ερεθίζονται. Οι «πνιγμένες τρίχες» είναι μια άλλη συχνή αιτία των κόκκινων εξογκωμάτων.

Όταν κάνετε αποτρίχωση, η τρίχα αφαιρείται από τη ρίζα, γεγονός που μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει την ανάπτυξή της και να παγιδευτεί στον θύλακα της τρίχας. Εάν δεν αντιμετωπιστεί προσεκτικά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επώδυνα εξογκώματα που προκαλούν ερεθισμό, φλεγμονή και μόλυνση.

Τέλος, είναι πιθανό τα κόκκινα εξογκώματα μετά την αποτρίχωση να οφείλονται σε δερματίτιδα εξ επαφής, η οποία είναι μια αλλεργική αντίδραση στο κερί ή σε άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αναφέρει το Medical News Today. Επομένως, αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, τα αρωματικά προϊόντα μπορεί να το ερεθίσουν.

Πώς να απαλλαγείτε γρήγορα από τα κόκκινα εξογκώματα μετά την αποτρίχωση με κερί

Αποτρίχωση με κερί

Τα κόκκινα εξογκώματα μετά την αποτρίχωση μπορεί να είναι δυσάρεστα και αντιαισθητικά, αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μειώσετε την ερυθρότητα και τη φλεγμονή και να προωθήσετε την επούλωση μετά την αποτρίχωση. Ένας αποτελεσματικός τρόπος είναι η εφαρμογή μιας δροσερής κομπρέσας στην περιοχή για 20 λεπτά.

Επιπλέον, το τζελ αλόης βέρα μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά, καθώς περιέχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος.

Θα πρέπει, επίσης, να κάνετε απολέπιση του δέρματος μεταξύ των αποτριχώσεων για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να απελευθερώσετε τυχόν παγιδευμένες τρίχες. Ακόμη, μετά την αποτρίχωση, αποφύγετε να φοράτε στενά ρούχα που μπορεί να τρίβονται στο δέρμα και να ερεθίζουν τους θύλακες των τριχών.