Το μουτζουρωμένο βλέμμα αποτελεί το ιδανικό look ενός πιο διακριτικού smokey eye. Δεν είναι τόσο δραματικό όσο ένα full-on smokey eye και είναι, επίσης, πιο εύκολο να το κάνετε, ενώ απαιτεί λιγότερο μακιγιάζ και προϊόντα.

Σκεφτείτε το smudged look, όπως είναι γνωστό, λοιπόν, ως τη μικρή αδελφή του smokey eye. Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο, αλλά το smudged look είναι πιο διακριτικό, εξηγεί το thelist.com. Δεν απαιτεί πολλά προϊόντα, αφού μπορείτε να δημιουργήσετε το βλέμμα με ένα καλό μολύβι. Το κλειδί είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε το ιδανικότερο.

Το τέλειο μουτζουρωμένο βλέμμα ξεκινά με ένα καλό μολύβι

μολύβι ματιών

Όπως συμβαίνει και με όλα τα άλλα είδη μακιγιάζ, μερικά μολύβια ματιών είναι καλύτερα από άλλα, ειδικά όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός μουτζουρωμένου βλέμματος. Το κλειδί είναι να βρείτε ένα μολύβι που μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα και ομαλά. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να τραβάτε ένα στεγνό μολύβι κατά μήκος του βλεφάρου σας και το χρώμα να μην πιάνει -εκτός από τον πόνο που μπορεί να προκαλέσει. Ξεκινήστε ψάχνοντας για ένα μολύβι που έχει ενσωματωμένο σφουγγάρι στο πίσω μέρος του, το οποίο έχει δημιουργηθεί ειδικά για να βοηθάει στο μουτζούρωμα, εξηγεί το Elite Daily.

Έχετε κατά νου ότι θέλετε ένα μολύβι που να εφαρμόζεται εύκολα αλλά και να μένει. Δεν θέλετε ένα που είναι τόσο εύκολο να μουτζουρωθεί που εξαφανίζεται με την πάροδο του χρόνου.

Ένας άλλος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ένα μολύβι θα λειτουργήσει καλά για να πετύχετε το τέλειο μουτζούρωμα είναι να διαλέξετε ένα με κρεμώδη βάση, που είναι αρκετά μαλακό και λείο, ώστε να γλιστρά κατά μήκος του βλεφάρου χωρίς να χρειαστεί να ασκήσετε υπερβολική πίεση. Ωστόσο, να έχει, επίσης, και μεγάλη διάρκεια.

Μην χρησιμοποιείτε υγρό eyeliner για μουτζουρωμένο βλέμμα

eyeliner

Τα υγρά eyeliners είναι ένα μεγάλο «όχι» όταν θέλετε να πετύχετε το τέλειο μουτζουρωμένο βλέμμα. Σύμφωνα με το InStyle, πολλά στεγνώνουν πολύ γρήγορα και ακόμη και όταν δεν στεγνώνουν, το υγρό χρώμα θα μουτζουρωθεί σε μια μάζα όταν προσπαθείτε να το απλώσετε.

Ομοίως, όταν κοιτάζετε τα κρεμώδη gel eyeliners, βεβαιωθείτε ότι είναι αυτά που δεν κολλάνε αμέσως. «Χρειάζεσαι 30 δευτερόλεπτα ανακάτεμα και μετακινήσεις για να το πετύχεις όπως θέλεις», εξηγεί η Jasmine Ferreira, Διεθνής Διευθύντρια Μακιγιάζ της Lancôme. Το καλύτερο μολύβι είναι αυτό που είναι ταυτόχρονα κρεμώδες και αδιάβροχο.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να αποφύγετε είναι να απλώνετε κρέμα ματιών πριν εφαρμόσετε το μολύβι σας. Σε αντίθετη περίπτωση το μόνο που θα καταφέρετε είναι να καταφέρετε το eyeliner σας να μουτζουρωθεί ανεξέλεγκτα και ενδεχομένως να φύγει από το πρόσωπό σας.

Ένας τρόπος για να αποτρέψετε το eyeliner σας από το να μουτζουρωθεί με τρόπο που δεν θέλετε είναι να απλώσετε την κρέμα ματιών σας το προηγούμενο βράδυ και να εφαρμόσετε primer ή ημιδιαφανή πούδρα πριν ξεκινήσετε.