Οι τάσεις ομορφιάς του φθινοπώρου περιείχαν πολλά γραφικά liner εμπνευσμένα από την Euphoria, ατελώς ζωντανό μακιγιάζ και φωτεινές κοραλλί αποχρώσεις για να συμπληρώσουν τα φύλλα της εποχής που έχαναν το χρώμα τους.

Τώρα που ήρθε ο χειμώνας, όμως, οι ειδικοί βλέπουν μεγαλύτερη έμφαση στην επιδερμίδα που μοιάζει με γυαλί (που είναι εξαιρετικά ενυδατωμένη για να αντιμετωπίσει τους ψυχρότερους ρυθμούς), το εξαιρετικά έντονο ρουζ που εφαρμόζεται παντού για μια γλυκιά μονοχρωματική ατμόσφαιρα και τα απροσδόκητα χρώματα στα μάτια (spoiler: το πράσινο της ελιάς είναι ένα από αυτά).

Τα ροδαλά μάγουλα από το κρύο του χειμώνα

Η τελευταία τάση που σαρώνει την viral πλατφόρμα του TikTok είναι η αυθάδης απάντηση του χειμώνα στην τάση του καλοκαιριού «sunburn blush» -και έχει να κάνει με την εμφάνιση σαν να έχει χτυπήσει την επιδερμίδα σας παγωμένος χειμωνιάτικος αέρας. Η Allison Kaye, διάσημη makeup artist με έδρα τη Φλόριντα, λέει στο Bustle τα εξής για την τάση: «Με τόσους πολλούς ανθρώπους να είναι λάτρεις του ρουζ, τα αναψοκοκκινισμένα μάγουλα θα είναι in αυτό το χειμώνα. Εφαρμόστε το ρουζ κοντά στα μήλα των μάγουλων, επάνω κοντά στους κροτάφους και αναμειγνύετε στο κόκκαλο των φρυδιών και το κόκκαλο των ζυγωματικών». Και για μια τελευταία πινελιά «κρυώνω» εφαρμόστε ελάχιστο από το ρουζ στην άκρη της μύτη σας!

Αποχρώσεις του πράσινου

Είναι ασφαλές να πούμε ότι οι πράσινες αποχρώσεις έχουν την τιμητική τους -ειδικά στα μάτια. Ο David Razzano, επαγγελματίας καλλιτέχνης μακιγιάζ και διευθυντής ομορφιάς της Sephora, λέει τα εξής για τις φόρμουλες: «Υπάρχουν duo χρωμίου που μοιάζουν σαν ένας αλχημιστής να συγχώνευσε δύο μέταλλα μαζί, μαλακές λάμψεις που εφαρμόζονται τόσο ομαλά και δημιουργούν μια αιθέρια λάμψη φωτός, πιεσμένες νιφάδες χρωμίου που γλιστρούν με μια κρεμώδη απαλότητα αλλά διαθέτουν τη ζωντάνια ενός πυροτεχνήματος, και aqua χρωμίου που μπορούν να χειριστούν σε πινελιές ακριβείας αντάξιες των πιο αιχμηρών απόκοσμων δημιουργιών σας για εντυπωσιακό cat eye look».

Λαμπερό δέρμα από μέσα

Αν και οι χειμερινοί μήνες συνδέονται περισσότερο με βαρύτερες φόρμουλες foundation, οι λαμπερές αποχρώσεις του δέρματος σε συνδυασμό με τα γυαλιστερά προϊόντα προετοιμασίας του δέρματος έχουν την τιμητική τους. Η Kaye λέει για την τάση: «Το θαμπό και ξηρό δέρμα είναι ένα από τα μειονεκτήματα του χειμώνα, αλλά με μερικά υπέροχα νέα προϊόντα στην αγορά, οι άνθρωποι θα λάμψουν αυτό το χειμώνα. Κάνω το δέρμα των διάσημων πελατών μου να λάμπει με ένα γυαλιστερό προϊόν που ουσιαστικά λειτουργεί σαν primer. Μου αρέσει επίσης να χρησιμοποιώ ένα ενυδατικό σπρέι ρύθμισης για να ολοκληρώσω την εμφάνιση».