Μια φαρμακοποιός που αρχικά πίστευε ότι η έντονη περίοδός της οφειλόταν στο πρόσφατο εμβόλιο Covid, δήλωσε σοκαρισμένη όταν ανακάλυψε ότι ήταν στην πραγματικότητα σύμπτωμα μιας σπάνιας μορφής λευχαιμίας.

Η 30 χρονη Victoria Lang από το Banton στο North Lanarkshire, απέδωσε την «ανώμαλη» αιμορραγία της τον περασμένο Μάρτιο στο γεγονός ότι είχε κάνει το εμβόλιο κατά του Covid δύο ημέρες νωρίτερα, αφού άκουσε στις ειδήσεις ότι το εμβόλιο «μπορεί να επηρεάσει την περίοδό σας». 

Όταν όμως η έντονη αιμορραγία συνεχίστηκε, η Victoria κατάλαβε ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά» και επισκέφτηκε τον παθολόγο της, ο οποίος της έκανε κάποιες εξετάσεις αίματος και στη συνέχεια της είπε ότι θα έπρεπε να εισαχθεί στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Γλασκώβης.

Ένας σύμβουλος της είπε ότι πίστευε ότι ήταν πιθανό να πρόκειται για καρκίνο και αφού υποβλήθηκε σε περισσότερες εξετάσεις, η Victoria διαγνώστηκε με οξεία προμυελοκυτταρική λευχαιμία, μια σπάνια μορφή που απαιτεί άμεση θεραπεία.

Η σοκαρισμένη 30χρονη πέρασε 42 ημέρες στο νοσοκομείο και δήλωσε ότι μπορεί να μην είχε αντιληφθεί την πάθηση αν δεν είχε παρατηρήσει ότι η περίοδός της ήταν πιο έντονη από το συνηθισμένο. Τώρα θέλει να προειδοποιήσει τους άλλους για τα συμπτώματα που σχετίζονται με την ασθένεια.

Τα συμπτώματα που έδειχναν ότι δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη περίοδο

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η νεαρή φαρμακοποιός δήλωσε πως «Είχα μια φυσιολογική περίοδο τον Φεβρουάριο, αλλά μετά τον Μάρτιο άρχισα να αιμορραγώ πολύ άσχημα και ήξερα ότι ήταν μια μη φυσιολογική περίοδος», ενώ συμπλήρωσε πως «Δύο ημέρες αφότου έκανα το αναμνηστικό εμβόλιο Covid άρχισα να αιμορραγώ και ήταν φρικτό. Ξέρω τι είναι φυσιολογικό για μένα και πώς είναι η περίοδός μου και αυτό ήταν τρελό. Το αίμα έτρεχε, ήταν σαν κάποιος να άνοιξε μια βρύση».

Η Victoria είπε μεταξύ άλλων ότι λόγω των πολλών ειδήσεων που υπήρχαν τότε στις ειδήσεις ότι τα εμβόλια Covid «μπορεί να ανακατέψουν την περίοδό σας», αποφάσισε να το αφήσει για 24 ώρες για να δει αν η αιμορραγία σταματούσε. Ωστόσο, όταν συνεχίστηκε αποφάσισε να καλέσει τον γιατρό της.

«Εκείνη την εποχή είχα μερικούς μώλωπες στο γόνατο και στον ώμο μου, αλλά ήταν από πράγματα που μπορούσα να εξηγήσω, οπότε δεν χτύπησε κάποιος συναγερμός. Αλλά οι μώλωπες έκαναν πολύ καιρό να επουλωθούν σωστά».

Αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις αίματος, εισήχθη στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Γλασκώβης, όπου ένας σύμβουλος της είπε ότι θεωρούσαν πιθανότατα ότι επρόκειτο για λευχαιμία. Η Victoria κρατήθηκε στη μονάδα εντατικής κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν μεταφερθεί στο Κέντρο Καρκίνου Beatson. Ένα δείγμα μυελού των οστών επιβεβαίωσε αργότερα τη διάγνωσή της και πέρασε έξι εβδομάδες στο νοσοκομείο.

Αναπολώντας την εμπειρία της, η 30χρονη συνέχισε: «Μετά το αίμα που μου πήραν, πήγα στη δουλειά μου την επόμενη μέρα και ο γενικός γιατρός μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι όλες οι αιματολογικές μου εξετάσεις ήταν πολύ χαμηλές και ότι θα έπρεπε να με εισαγάγει στο νοσοκομείο. Εκείνη τη στιγμή ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ότι είχα λευχαιμία στο κεφάλι μου. Δεν ήμουν άρρωστη ούτε είχα πραγματικά κάποιο από τα συμπτώματα, οπότε ήταν ένα σοκ. Μεταφέρθηκα στο Κέντρο Καρκίνου Beatson και πέρασα 42 ημέρες εκεί. Πήρα περίπου 6 κιλά σε βάρος υγρών και ανέβηκα ένα νούμερο φορέματος μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες. Έμεινα με πολύ άσχημες ραγάδες, θα νόμιζε κανείς ότι είχα κάνει δίδυμα, αλλά το δέρμα μου δεν μπορούσε να το αντέξει».

Η Victoria βρίσκεται τώρα σε ύφεση και έχει ξανά κανονικές περιόδους, αλλά θέλει να προειδοποιήσει τους άλλους για τα συμπτώματα της νόσου.

«Θα έλεγα στους ανθρώπους να εμπιστεύονται το ένστικτό τους, ξέρετε τι είναι φυσιολογικό για το σώμα σας. Ήξερα ότι η περίοδός μου δεν ήταν σωστή και αν δεν είχα καλέσει τους γιατρούς για να το συζητήσουμε, τότε ίσως να μην είχα διαγνωστεί τόσο γρήγορα».