Μία από τις πιο διαδεδομένες τάσεις στα νύχια αυτήν την περίοδο είναι τα Kintsugi nails, μία τεχνοτροπία που αντλεί έμπνευση από την ομώνυμη παραδοσιακή τέχνη της Ιαπωνίας. Αν ψάχνετε, λοιπόν, ιδέες για έμπνευση για το μανικιούρ σας για την ανοιξιάτικη σεζόν αλλά δεν θέλετε κάτι από τα κλασικά, πια, παστέλ χρώματα, τα λουλουδάτα μοτίβα και τα φωτεινά σχέδια, γιατί να μην αναζητήσετε έμπνευση σε άλλες μορφές τέχνης, όπως η ιαπωνική τέχνη «Kintsugi»;

Τι είναι το μανικιούρ Kintsugi που αποτελεί την πιο πολυσυζητημένη τάση τις τελευταίες ημέρες

Πρόκειται, μάλιστα, για μία από τις πιο πολυσυζητημένες τάσεις στο μανικιούρ τον τελευταίο καιρό, η οποία επικρατεί σχεδόν σε όλα τα social media. «Το Kintsugi είναι μια ιαπωνική τέχνη που μετρά αιώνες», λέει στο Popsugar η διάσημη nail artist Mar y Sol Inzerillo. «Όταν έχεις σπάσει αγγεία, δεν τα πετάς -αντίθετα, τα επισκευάζεις με τη βοήθεια φύλλων χρυσού ή ασημιού».

Υπάρχουν στην πραγματικότητα διαφορετικοί τύποι νυχιών Kintsugi. «Μπορείτε να δείτε την τέχνη νυχιών Kintsugi από δύο οπτικές γωνίες», λέει η Inzerillo. Το ένα είναι ένα σχέδιο νυχιών με φύλλα χρυσού που τοποθετούνται σκόπιμα για να μιμηθούν τις ρωγμές από ένα μάρμαρο ή πλακάκι, και το άλλο είναι να διορθώσετε τα σπασπένα νύχια σας χρησιμοποιώντας φύλλο χρυσού ή ασημιού ή κάποιο άλλο βερνίκι με χρώμα».

Πώς συνδυάζεται το μανικιούρ με την ιαπωνική τέχνη Kintsugi

«Το Kintsugi και η τέχνη νυχιών συμπίπτουν γιατί είναι πολύ εύκολο να έχεις μια ατέλεια, ένα μεγαλύτερο νύχι ή ένα σπασμένο νύχι -και όλα μπορούν εύκολα να επιδιορθωθούν με φύλλα χρυσού ή ασημιού για να δώσουν στο μανικιούρ σου μια εντελώς νέα ζωή», συμπληρώνει η Inzerillo.

Προσθέτει, δε, ότι το στυλ αποκτά ιδιαίτερη σημασία υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης πανδημίας: «Όλοι έχουμε επηρεαστεί από τον αντίκτυπο της πανδημίας στην ζωή μας και αυτή είναι μια όμορφη υπενθύμιση ότι είτε πρόκειται για αγγεία είτε για τα νύχια σας, θα πρέπει να αγκαλιάσετε τις ατέλειές σας και να φτιάξετε κάτι όμορφο από αυτό».

Πώς να αποκτήσετε τα Kintsugi nails

Αν θέλετε να κάνετε το εν λόγω μανικιούρ σε έναν χώρο ομορφιάς, μπορείτε να ζητήσετε «μαρμάρινα νύχια με γραμμές και να ζητήσετε από την nail artist να συνδυάσει τα δύο σχέδια μαζί», λέει η Simone Francese, εκπαιδεύτρια νυχιών στο Vanity Projects στη Νέα Υόρκη. Το Kinstugi και το εφέ του ραγισμένου μαρμάρου έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα.