Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι από μια μοναρχία άνω των 1.200 ετών, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει κληρονομήσει κάποια εξαιρετικά και ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα. Και ενώ κάποιοι από αυτούς τους θησαυρούς φτιάχτηκαν ειδικά για την ίδια, υπάρχουν και αρκετά κομμάτια από τη συλλογή της με ενδιαφέρουσα ιστορία, καθώς πέρασαν στα χέρια της από τους προκατόχους του θρόνου ή χαρίστηκαν σε αυτήν προσωπικά.

Αυτά είναι τα πιο λαμπερά κοσμήματα και αξεσουάρ από τη συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ

Το αυτοκρατορικό στέμμα

Την 1η Ιανουαρίου 1967 η βασίλισσα φορούσε το χαρακτηριστικό αυτοκρατορικό στέμμα μαζί με ένα διαμαντένιο κολιέ για τη στέψη της. Το στέμμα φτιάχτηκε για τη στέψη του Βασιλιά Γεωργίου VI το 1937 και είναι διακοσμημένο με 2.868 διαμάντια και χρωματιστές πολύτιμες πέτρες, ανάμεσα στις οποίες 17 ζαφείρια, 11 σμαράγδια και 269 μαργαριτάρια.

Η Μεγάλη Δούκισσα του Βλαντιμίρ της Ρωσίας Τιάρα

Η χαρακτηριστική τιάρα της βασίλισσας Ελισάβετ με το διαμάντι και το μαργαριτάρι είναι γνωστή ως η Μεγάλη Δούκισσα του Βλαντιμίρ της Ρωσίας Τιάρα, δώρο για τη βασίλισσα Βικτώρια, μαζί με το αντίστοιχο κολιέ και σκουλαρίκια. Η συνοδευτική καρφίτσα, από ένα τόξο διαμαντιών και ένα μαργαριτάρι σε σχήμα σταγόνας, δόθηκε στη Βασίλισσα Μαρία την ημέρα του γάμου της.

Granny’s Τιάρα

Η επίσημη ονομασία της συγκεκριμένης τιάρας είανι Queen Mary’s Girls of Ireland, αλλά επειδή ανήκε στη γιαγιά της βασίλισσας Ελισάβετ, βασίλισσα Μαρία, έμεινε γνωστή χαϊδευτικά ως η τιάρα της γιαγιάς. Η τιάρα αρχικά ήταν στολισμένη με μεγάλα μαργαριτάρια, τα οποία αφαιρέθηκαν κατόπιν παραγγελίας της Βασίλισσας Μαρίας και τοποθετήθηκαν στην Knot Cambridge Lover τιάρα, μια από τις αγαπημένες τόσο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, όσο και της Κέιτ Μίντλετον, Δούκισσας του Κέμπριτζ.

Russian Fringe Τιάρα

Πρόκειται για την τιάρα που η βασίλισσα Ελισάβετ επέλεξε να φορέσει στο γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου, στις 20 Νοεμβρίου του 1947.

Βικτοριανή σουίτα από ζαφείρια και σετ διαμαντιών

Το σετ κολιέ και σκουλαρίκια από ζαφείρια και διαμάντια δημιουργήθηκαν αρχικά το 1850, και δόθηκαν ως δώρο προς τη Λίλιμπετ, από τον πατέρα της βασιλιά Γεώργιο VI, για το γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Ένα δώρο μεγάλης συναισθηματικής αξίας για την ίδια.

Η καρφίτσα των εραστών

Η καρφίτσα με τα διαμάντια σε σχήμα τόξου που φορούσε η βασίλισσα Ελισάβετ στο γάμο του εγγονού της πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον, είναι γνωστή ως «καρφίτσα των εραστών» (Lover’s Knot) και αποτελούσε μέρος της προσωπικής συλλογής της βασίλισσας Μαρίας.

Μαργαριταρένιο κολιέ

Αυτό το μαργαριταρένιο κολιέ με τις τρεις σειρές πρέπει να είναι το αγαπημένο της βασίλισσας Ελισάβετ, αναφέρει το womenshealthmag.com, καθώς το φοράει αρκετά συχνά. Ίσως επειδή πρόκειται για δώρο προς την ίδια από τον πατέρα της βασιλιά Γεώργιο VI, ή επειδή είναι ένα κομψό και απλό κομμάτι που μπορεί να φορεθεί με τα πάντα.