Οι περισσότεροι άντρες συμφωνούν ότι ο γυναικείος λαιμός και το ντεκολτέ είναι από τα πιο θηλυκά και αισθησιακά σημεία του γυναικείου σώματος. Ωστόσο, και τα δύο αυτά σημεία έχουν την τάση να εμφανίζουν γρηγορότερα τα σημάδια της γήρανσης.

Και είναι πολύ λογικό, εάν σκεφτείτε ότι ο λαιμός βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση, ενώ η συνεχής τριβή με τα υφάσματα των ρούχων και οι γνωστές εξωτερικές επιθέσεις από το περιβάλλον «πλήττουν» σημαντικά τη νεανικότητα της περιοχής του ντεκολτέ.

Οφείλετε, λοιπόν, να προσέχετε και να περιποιείστε τις συγκεκριμένες περιοχές με εξειδικευμένα προϊόντα φροντίδας, όπως ακριβώς και το πρόσωπό σας. Συνήθως τα προϊόντα αυτά περιέχουν εξειδικευμένες φόρμουλες που τονώνουν και ενισχύουν τη φυσική ανανέωση των κυττάρων, προκαλώντας τελικά σύσφιγξη στην περιοχή. Η λεπτόρρευστη υφή τους επιτρέπει εύκολη εφαρμογή και γρήγορη απορρόφηση χωρίς ίχνη λιπαρότητας.

Ακολουθήστε σε καθημερινή βάση ένα πρόγραμμα ομορφιάς που περιλαμβάνει καθαρισμό, θρέψη, προστασία και ενυδάτωση για να διατηρήσετε μέσα στον χρόνο την ποιότητα του δέρματός σας αναλλοίωτη.

Ενυδάτωση: η περιοχή του λαιμού έχει περιορισμένο αριθμό σμηγματογόνων αδένων, πράγμα που σημαίνει ότι αφυδατώνεται εύκολα. Η ενυδάτωση διατηρεί την ευλυγισία της επιδερμίδας και βοηθά στη μείωση των ρυτίδων. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε το ίδιο προϊόν που έχετε για το πρόσωπο είτε εξειδικευμένα προϊόντα λαιμού και ντεκολτέ (π.χ. μάσκα ενυδάτωσης, ενυδατική λοσιόν, κ.ά.).

Καθαρισμός: Προμηθευτείτε ένα προϊόν καθαρισμού, πάντοτε ανάλογο με τον τύπο του δέρματός σας. Γενικά αποφύγετε τη χρήση σαπουνιού γιατί ξηραίνει την επιδερμίδα και προτιμήστε ένα γαλάκτωμα ή gel ενισχυμένο με καθαριστικά και ενυδατικά συστατικά.

Απολέπιση: είναι πολύ σημαντική για το δέρμα του λαιμού και του ντεκολτέ. Προτιμήστε ένα ήπιο προϊόν απολέπισης για το πρόσωπο. Κάντε ένα ελαφρύ μασάζ για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος.

Προστασία από τον ήλιο: είναι από τους πιο βασικούς κανόνες αντιγήρανσης. Η εντατική χρήση αντηλιακού δίνει παράταση στη νεότητα και συμβάλλει στην αποφυγή πανάδων, καφέ κηλίδων και της αντιαισθητικής δυσχρωμίας.
Σύσφιγξη: αναμφισβήτητα ο λαιμός και το ντεκολτέ είναι τα πιο επιρρεπή σημεία του σώματος στη χαλάρωση. Καλό είναι να εφαρμόζετε σε καθημερινή βάση συσφιγκτική κρέμα που ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης (π.χ. μάσκα με άργιλο).

Πολύτιμες συμβουλές

Αποκτήστε τη συνήθεια να χρησιμοποιείτε μόνο ένα μαξιλάρι κατά τη διάρκεια του ύπνου και μάλιστα όσο γίνεται πιο χαμηλό. Εάν μπορείτε χωρίς καθόλου μαξιλάρι, ακόμα καλύτερα.

Αποφύγετε τη χρήση μέικ-απ στο λαιμό και την περιοχή του ντεκολτέ. Εάν η χρωματική διαφορά από το πρόσωπο στο λαιμό είναι έντονη, προφανώς έχετε επιλέξει λάθος απόχρωση.

Πηγή: advancehealth.gr