Όσες γυναίκες διαβάζουν αυτές τις γραμμές ενδεχομένως να γνωρίζουν από μόνες τους, ότι οι άντρες… δύσκολα λένε «όχι» στο σεξ.

Ακόμη κι όταν υποφέρουν από έντονους πόνους!

Σύμφωνα με καναδούς ερευνητές, τα αρσενικά δεν εγκαταλείπουν το «αγαπημένο τους άθλημα» ούτε όταν υποφέρουν από κάτι, σε αντίθεση με τα θηλυκά, τα οποία προτιμούν να πάρουν «αναρρωτική»… από το κρεβάτι!

Οι ερευνητές μελέτησαν τη συμπεριφορά ποντικιών, όμως υποστηρίζουν ότι τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να εξηγήσουν ακόμη και τη φράση που όλοι οι άντρες έχουν ακούσει κάποια στιγμή στην (ερωτική) ζωή τους: «Όχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο!».

Σε ένα από τα πειράματά τους, οι ερευνητές εξέταζαν το πώς ο πόνος επηρέαζε την επιθυμία των ποντικιών για το σεξ.
Αρχικά, διαπίστωσαν ποια αρσενικά και θηλυκά ενδιαφέρονταν το ένα για το άλλο και στη συνέχεια τα τοποθέτησαν σε διαφορετικές πλευρές σε ένα χωρισμένο στη μέση κλουβί.

Ο ενδιάμεσος «τοίχος» περιείχε μικρές τρυπούλες, τόσο μικρές που τα αρσενικά δε χωρούσαν να περάσουν μέσα από αυτές, σε αντίθεση με τα θηλυκά που μπορούσαν ίσα-ίσα να περάσουν μέσα από αυτές στην πλευρά των αρσενικών και να επιστρέψουν μετά στη δική τους «γωνιά».

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα θηλυκά περνούσαν πολύ λιγότερο χρόνο στην πλευρά των αρσενικών, όταν υπέφεραν από κάποιο πόνο.

Ακόμη κι ένας μικρός πόνος στο μάγουλο, επηρέαζε αρνητικά τη σεξουαλική τους επιθυμία.

Όταν οι ερευνητές έδωσαν «ελεύθερη είσοδο» στα αρσενικά προς την πλευρά των θηλυκών, τα θηλυκά δεν άλλαξαν τη συμπεριφορά τους.

Ακόμη και όταν τους έκαναν ενέσεις με χημικά στα γεννητικά τους όργανα, δεν άλλαζε η λίμπιντός τους, αναφέρει η έκθεση των επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Neuroscience.

Οι ερευνητές, όπως αναφέρει η Daily Mail, ελπίζουν να κατανοήσουν μέσα από αυτήν την έρευνα γιατί όσοι υποφέρουν από πονοκέφαλο και ημικρανίες, αρθριτικά και άλλους χρόνιους πόνους συχνά χάνουν το ενδιαφέρον τους για το σεξ.