Πολλοί αναρωτιούνται πόσο γρήγορα «πρέπει» κανείς να προχωρά από τη μία σχέση στην επόμενη, με ορισμένους να πιστεύουν ότι πρέπει να περάσουν από μερικές εβδομάδες, μέχρι μήνες ή και ολόκληρος χρόνος.

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι αυτό είναι το «σωστό»… χωρίς φυσικά να υπάρχει πουθενά γραμμένος κανένας τέτοιος «κανόνας».

Ίσως σε… κοινωνικές πεποιθήσεις μιας άλλης εποχής!

Σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα, οι άνθρωποι που ξεπερνάνε πιο γρήγορα μια σχέση/ένα χωρισμό και προχωράνε στην επόμενη, είναι συναισθηματικά πιο υγιείς.

Η μελέτη, που διεξήχθη από ερευνητές των πανεπιστημίων City της Νέας Υόρκης και το πανεπιστήμιο του Ιλινόις, ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που έκαναν μια καινούρια σχέση (τη λεγόμενη «rebound» σχέση), ενώ είχαν ακόμη κάποια συναισθήματα για τον παλιό τους σύντροφο, δήλωναν πιο χαρούμενοι και πιο ευτυχείς μέσα στην καινούρια τους σχέση, την οποία χαρακτήριζαν «πιο υγιή».

Ακόμη, ένιωθαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά, καθώς επίσης και πιο ελκυστικοί συγκριτικά με εκείνους που… προσπαθούσαν να ξεπεράσουν ένα χωρισμό μέσα στη μοναξιά τους!

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμη, όπως αναφέρει η Daily Mail, ότι όσο πιο γρήγορα προχωρά κανείς στο επόμενο βήμα, τόσο πιο ευτυχισμένος είναι και απολαμβάνει περισσότερα ψυχολογικά οφέλη.