Χωρισμός… Πόσες σκέψεις περνούν από το μυαλό τη στιγμή του χωρισμού; Μυριάδες… «Όχι, δε μπορεί να χωρίσαμε…», «Πώς μπορεί να μου το κάνει εμένα αυτό;», «Δεν το αντέχω…», «Μήπως να κανονίσουμε ένα ραντεβού να το ξανασυζητήσουμε;».

Ένα σωρό εικασίες, προβληματισμοί και αναπάντητα ερωτήματα αναπόφευκτα συνοδεύουν ένα χωρισμό! Οι συναισθηματικές καταστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη, ακολουθώντας στάδια που χαρακτηρίζονται από ορμητικά συναισθήματα, παθιασμένες δράσεις ή ακόμη και αδρανείς στάσεις βυθισμένες στην κατάθλιψη.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Ο χωρισμός επιφέρει απώλεια.

H άρνηση είναι το πρώτο συναίσθημα που κατακλύζει το άτομο που μόλις χώρισε. «Αποκλείεται, μπόρα είναι και θα περάσει».

Όσο οι μέρες όμως περνούν, η μπόρα γίνεται καταιγίδα και η επανασύνδεση φαντάζει κάτι μακρινό.

Επόμενη αντίδραση;

Θυμός, οργή ή ακόμη και ανάγκη για εκδίκηση. Ο χωρισμός όμως πονάει ακόμη… Και η οργή δεν είναι αρκετή, δε φτάνει και μετατρέπεται σε πόνο και δάκρυα.

«Πώς μπορώ να προχωρήσω χωρίς το άλλο μου μισό;»

Οι άμυνες πέφτουν, το άτομο νιώθει τόσο αδύναμο που ξαναμπαίνει στο παιχνίδι της πολιορκίας και αναζητά επανασύνδεση. Θα επέλθει;

Κι όμως, στη ζωή δεν περπατάμε πάντα δυο-δυο, υπάρχουν και πιο μοναχικά μονοπάτια. Η αντίστροφη μέτρηση για την αποδοχή του χωρισμού έχει αρχίσει. Ένας νέος δρόμος ανοίγει και το άτομο είναι έτοιμο πια να τον περπατήσει με συνοδοιπόρο ανεξίτηλες αναμνήσεις, εμπειρίες και διάθεση για ζωή!

Πηγή: markos.tv